Vergaderen
Vorige

1 van 151

Volgende

Zo ontsnap je aan saaie meetings

8 augustus 2019
Heb je genoeg van verschraalde broodjes en koffie die koud wordt door het eindeloze gepalaver tijdens vergaderingen? Jammer, want meetings kunnen geweldig zijn, op voorwaarde dat kwaliteit primeert boven kwantiteit. Zo kan je het beter aanpakken:

1. Zet je informeel samen

Vergt een probleem maar de input van een aantal medewerkers, dan hoef je daar niet de hele afdeling voor op te trommelen. Zet je informeel eens bij elkaar in een van de kantoren. Of ga gewoon even langs bij de collega’s van wie je informatie nodig hebt.

2. Hou het beknopt

Leg voor elk agendapunt een welbepaalde tijd vast. Als er een tijdlimiet is, houden mensen hun bijdragen beknopter en komt men doorgaans sneller tot een beslissing.

3. Onderbreek

Sleept een discussie te lang aan, heb dan geen schrik om – weliswaar beleefd – tussenbeide te komen. Geef de spreker gelijk op een klein punt en grijp dat aan om de discussie voort te zetten in de richting die jou het nuttigst lijkt.

4. Trek naar buiten

In een muffe vergaderzaal met weinig lichtinval is het soms moeilijk geconcentreerd te blijven. De setting veranderen kan het enthousiasme aanzwengelen. Waarom niet eens op een terrasje vergaderen? Wedden dat je collega’s dat ook zien zitten?

(sjv)

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook