Zo beperk je geluidshinder op kantoor: 5 tips

Rinkelende telefoons, babbelende collega’s, luide muziek en als het nog even kan een lawaaierige printer: onze werkomgeving is niet altijd even stil als we dat zouden wensen. Wij geven daarom enkele tips waarmee je de geluidshinder op een gemakkelijke manier kan inperken.
#

Vooral in kantoren die ingericht zijn volgens het openspace-concept hebben werknemers vaak problemen met de fysieke nabijheid van hun collega’s en irriterende omgevingsgeluiden.

Enkele tips voor werkgevers om het kantoor van hun werknemers zo aangenaam én dus ook zo rustgevend mogelijk te maken.

1. Voorzie voldoende vergaderzalen

Sommige werknemers kunnen zich – terecht – storen aan de luide conversaties van anderen. Richt daarom voldoende vergaderruimtes in, zodat uitgebreide besprekingen maar ook telefoontjes achter gesloten deuren kunnen gebeuren.

2. Plaats panelen tussen verschillende bureaus

Niet alleen geluidshinder, maar ook ergernissen kunnen ingeperkt worden door de plaatsing van halfhoge tussenpanelen. Op die manier beschikt iedere werknemer namelijk over zijn of haar eigen plekje.

3. Zorg voor een goede isolatie van lawaaierige plaatsen

De kopieerkamer en de keuken zijn voorbeelden van ruimtes die erg lawaaierig kunnen overkomen. Isoleer vooral die plaatsen extra goed.

4. Leg tapijt tegen weerkaatsend geluid

Vast tapijt absorbeert klank en is dus noodzakelijk om storende geluiden – zoals het voorbij stappen van een dame op hoge (luidruchtige) hakken – te dempen. Ook op het plafond kan het verstandig zijn om geluidsabsorberende stoffen te gebruiken.

5. Gebruik ‘stille’ toestellen

Een luide printer, een ronkende koffiezetmachine, een tikkende verwarming: veel is er niet nodig om sommige werknemers humeurig te maken. Kies daarom bij de aankoop van materialen niet alleen voor de zuinigste, maar ook voor de ‘stilste’ oplossing.

(nm) – Bron: Journaldunet.com 

8 mei 2012
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook