Persoonlijke ontwikkeling
Vorige

1 van 785

Volgende

Zeg nooit meer 'dat kan ik niet'

We gebruiken de woorden 'ik kan dat niet' al te vaak als excuus om bepaalde zaken niet te moeten doen. Uiteraard bereik je weinig tot niets met deze woorden, dus je kan ze maar beter voorgoed achterwege laten. De volgende redenen geven je alvast het nodige duwtje in de rug …
#

Je zal nooit nieuwe uitdagingen durven aangaan

Zeggen dat je iets niet kan, zorgt ervoor dat je zelden tot nooit nieuwe uitdagingen aangaat en dat je bijgevolg je hele leven ter plaatse blijft trappelen. Sommige zaken zijn niet zo moeilijk als ze lijken, met een beetje doorzettingsvermogen kan je meer dan je denkt. Zolang je niets probeert of onderneemt, zal je nooit maximaal je talenten kunnen ontplooien.

Succesvolle mensen doen niet aan 'ik kan dat niet'

Bij succesvolle mensen staat 'ik kan dat niet' niet in hun woordenboek. Als iedereen deze woorden in gedachten heeft, krijgen innovaties geen kans en zal de wereld er over de jaren heen steeds hetzelfde uitzien. Dromen worden enkel gerealiseerd door de overtuiging dat iets zal werken, niet door de gedachte dat alles toch gedoemd is om te mislukken.

Je bereidt je al voor op een mislukking, die evengoed niet komt

Je bereidt jezelf al voor op een toekomstige mislukking door luidop te denken dat je iets niet zal kunnen. Dat maakt je minder gemotiveerd, wat de kans vergroot dat je effectief zal mislukken. Een vicieuze cirkel dus. Zo snel mogelijk stoppen met zulke gedachten is de enige manier om vooruit te gaan in het leven.

Spijt komt centraal in je leven te staan

Wie nooit iets waagt, krijgt achteraf spijt van verloren kansen. De woorden 'ik kan dat niet' maken het nu eenmaal gemakkelijk om dingen op te geven, om zaken niet af te maken. Maar wie nooit een uitdaging tot een succesvol einde kan brengen, zal zijn hele leven lang rondlopen met spijtgevoelens. En spijt komt altijd te laat.

(nm) – Bron: Express.be 

4 december 2012
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook