Vorige

1 van 635

Volgende
Volgend artikel:

20% meer zieke werknemers door corona

WhatsApp-vinger is modernste kwaaltje

31 mei 2019
Elektronisch communiceren blijkt slecht voor onze gewrichten. De WhatsApp-vinger is daarbij het modernste kwaaltje: steeds meer mensen ondervinden last aan hun vingers door te intensief ‘whatsappen’.
smartphone
"Het probleem is dat door overbelasting zowel pols-, hand- en vingergewrichten verkrampen of soms slijtage oplopen" (Rob van Huis, handtherapeut)

WhatsApp is een populaire berichtendienst voor smartphones waarmee gebruikers gratis met elkaar kunnen sms'en, chatten en bestanden (zoals foto's) met elkaar kunnen delen. Veelvuldig gebruik maken van deze applicatie blijkt echter niet zonder gevolgen.

Overbelasting pols-, hand- en vingergewrichten

In de Nederlandse krant De Telegraaf vertelt Rob van Huis, directeur van zes gespecialiseerde klinieken voor handgewrichtsaandoeningen, over de invloed van elektronisch communiceren op onze gewrichten. "We zien duidelijk dat er een relatie bestaat tussen het intensief gebruik van dergelijke elektronische apparatuur en het type klachten", aldus handtherapeut Rob van Huis.

"Probleem is dat door overbelasting zowel pols-, hand- en vingergewrichten verkrampen of soms slijtage oplopen." Daarnaast blijkt volgens fysiotherapeuten dat het swipen, in- en uitzoomen en scrollen op smartphones en tablets ook negatieve fysieke gevolgen kunnen hebben.

(nm) – Bron: Telegraaf.nl 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 14750 andere jobs