Werknemers werken niet zo veel als ze denken

12 november 2012
De kans is groot dat die overijverige collega, die steeds beweert 60 uur per week te werken, gewoonweg liegt. Uit onderzoek van de Amerikaanse University of Maryland blijkt namelijk dat werknemers het aantal uren dat zij wekelijks werken systematisch met 5 à 10 procent overschatten.
slapen laptop

De studie van John Robinson, professor sociologie aan de University of Maryland, wijst niet alleen uit dat medewerkers het aantal uren dat ze werken structureel overschatten, maar ook dat hoe langer werknemers werken, hoe meer ze zullen overdrijven in hun aantal gewerkte uren.

Niet lui overkomen

Werknemers die beweerden dat ze regelmatig 55 tot 64 uur per week werken overschatten dit aantal met ongeveer 10 uur. Andere medewerkers die aangaven wekelijks nog langer te werken, namelijk tussen 65 en 74 uur, overschatten het aantal uren dat zij effectief werken met maar liefst 20 uur.

De onderzoekers concludeerden dat dit niet betekent dat de meeste mensen tegenwoordig geen rekenwonders zijn. Ze schrijven het overdrijvingsgedrag eerder toe aan het feit dat de meeste werknemers bij anderen niet willen overkomen als een lui persoon.

(nm) – Bron: Huffingtonpost.com 

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook