Werkgever schat crisis positiever in dan werknemer

Nederlandse werkgevers schatten de huidige crisis rooskleuriger in dan werknemers. Dat blijkt uit een online onderzoek van het Nederlandse ISBW Opleiding & Training.
#

In het onderzoek, waarbij 357 respondenten werden bevraagd, werd nagegaan of werknemers en werkgevers veel merken van de huidige crisis. Van beide groepen gaf 63 procent aan invloed te ondervinden van de crisis. De inschattingen van elkaars situatie blijken echter sterk uiteenlopend.

Iets minder dan de helft (45 procent) van de bevraagde werkgevers schat in dat werknemers de crisis voelen. Daartegenover denkt 71 procent van de werknemers dat hun werkgever onder de crisis lijdt.

Zélf investeren in opleiding

Het onderzoek wijst daarnaast uit dat 68 procent van de werkgevers vindt dat werknemers in crisistijden zelf meer in hun opleiding moeten investeren. Slechts 35 procent van de werknemers gaat akkoord met deze stelling.

"De verwachtingen van werkgevers en werknemers over hun wensen en behoeften liggen wel vaker uit elkaar. Dit bleek vorig jaar bijvoorbeeld ook uit ons onderzoek over de verwachtingen over beoordelingsgesprekken. Toch laat dit onderzoek zien dat de crisis werknemers en werkgevers niet volledig uit elkaar drijft. Het wederzijdse begrip is ook voldoende aanwezig en zolang werkgevers het zonniger inzien, komen we die crisis met z’n allen zeker te boven", aldus Else Slegers, directeur van ISBW.

(nm) – Bron: Managersonline.nl 

13 december 2012
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook