Werken voor Victoria's Secret: de droomjob van elke man?

Christopher Pilny mocht zich meer dan een jaar lang een van de gelukkigste mannen ter wereld noemen. Hij bevond zich namelijk een tijdlang dagelijks tussen Victora's Secret-ondergoed.
#

In 2010 gaf student Christopher Pilny zijn tandheelkundige studie op en ging hij aan de slag bij het beroemde Amerikaanse lingeriemerk Victoria's Secret. Zijn leven had officieel een dieptepunt bereikt nadat zijn vriendin hem had gedumpt.

"Wanhopig om terug orde op zaken te krijgen, besloot ik dat ik dringend vrouwen moest bestuderen. Dat ik me moest onderdompelen in hun wereld ", aldus Pilny.

Christopher Pilny

90 procent vrouwen

Pilny stelde zich daarom kandidaat voor een openstaande functie bij Victoria's Secret en werd een van de weinige mannen die bij het lingeriebedrijf een tijdje op de loonlijst stond. Meer dan 90 procent van de werknemers bij Victoria's Secret zijn immers vrouwen.

Tijdens deze tijd kwam Pilny, die nu als schrijver en komiek werkt, alles te weten over damesondergoed. Het duurde maar liefst 6 maanden vooraleer hij alle verschillende beha's in de winkel kon herkennen en benoemen.

"Realistischer beeld"

Hoe het voelde om als man bij Victoria's Secret te werken? "Een job zoals een andere, met zo zijn voor- en nadelen." Het veranderde echter wel zijn beeld over vrouwen, in het bijzonder de manier waarop vrouwen met elkaar communiceren. "Deze job heeft er niet noodzakelijkerwijs voor gezorgd dat ik beter met vrouwen kan omgaan, maar het maakte mijn beeld van hen wel realistischer."

Waar hij tot slot het meest versteld van stond? "Dat vrouwen nog steeds met me uit wilden. Ook al verdiende ik mijn brood met het verkopen van strings."

(nm) – Bron: Jobs.aol.com 

21 juni 2013

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook