Droomjob in beeld: bierproever bij Carlsberg

16 mei 2013
Betaald worden om bier te drinken: het klinkt voor vele mannen als muziek in de oren. Toen de Deense bierproducent Carlsberg een vacature uitschreef voor een nieuwe bierproever, stelden talloze liefhebbers zich meteen kandidaat.
Dane Morten Ibsen

De gelukkige van dienst die zich voortaan de officiële Carlsberg-proever mag noemen, is de 43-jarige brouwmeester Dane Morten Ibsen. ‘Mijn taak bestaat eruit om afwijkende aroma’s en smaken te ontdekken en garant te staan voor de kwaliteit’, verduidelijkt hij zijn nieuwe job. Hoe hij dat doet? ‘Door chemische en microbiologische analyses aan de ene kant, door op zeer regelmatige basis te proeven aan de andere kant’, lacht hij.

Voor de kenners: de juiste smaak van een Carlsberg pils is, aldus Ibsen, “fris en licht fruitig, met toetsen van appel, zacht gemout en met een perfecte balans tussen volmondigheid en een bittere afdronk”.

Carlsberg

Wist je dat de Deense Carlsberg Group maar liefst 36 miljard flesjes bier per jaar produceert, verdeeld over 150 landen wereldwijd? Ibsen is naar eigen zeggen ontzettend fier dat hij deel mag uitmaken van het bedrijf, gesticht door J.C. Jacobsen. Moet het nog gezegd dat dit voor hem een droomjob is?

(kv) – Bron: Dailymail.co.uk 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 15187 andere jobs