Welke beroemdheden waren vroeger leraar?

30 november 2012
Sommige beroemdheden, waarvan je het op het eerste gezicht misschien niet zou denken, hebben in het verleden het beste van zichzelf gegeven voor de klas.
leraar

Best leuk als je vandaag kunt vertellen dat je nog les hebt gekregen van Sylvester Stallone, toch? Welke beroemdheden gaven in hun beginjaren nog allemaal les?

Sylvester Stallone

Sylvester Stallone

Toen de beroemde Hollywoodster Sylvester Stallone in de jaren '60 het American College in Zwitserland bijwoonde, kluste de 'Rocky'-acteur bij als gymleraar voor wat extra zakgeld.

Stephen King

Stephen King

De Amerikaanse horrorauteur Stephen King begon na zijn studies als leraar aan het Hampden Academy in Hampden, Maine. Tijdens deze job schreef King 'Salem's Lot' vanuit zijn caravan.

Mr. T

Mr. T

De bekende 'The A-Team'-acteur Mr. T gaf net als Sylvester Stallone in zijn vroege jaren (midden jaren '70) gymles aan studenten. Wellicht durfden studenten bij hen niet weigeren om nog wat extra push-ups te doen!

J.K. Rowling

J.K. Rowling

De 'Harry Potter'-schrijfster gaf, voor ze steenrijk werd met haar boeken, een tijdje Engelse avondles in Portugal. Tijdens die jaren kwam onder meer haar inspiratie voor tovenaar Harry Potter.

Art Garfunkel

Art Garfunkel

Art Garfunkel, wereldberoemd van het muziekduo Simon & Garfunkel, gaf in 1971 en 1972 wiskundeles aan het Litchfield Preparatory School in Connecticut, op verzoek van zijn verloofde Linda Martie Grossman.

Sting

Sting

Voor hij een ster werd met zijn groep The Police gaf Sting Engels, muziek en voetbal aan het St. Catherine's Convent School. Hij gaf later in interviews aan dat hij toen de enige man was in de nonnenschool.

Gene Simmons

Gene Simmons

De bassist van Kiss gaf les aan het zesde leerjaar in Harlem, voordat hij succesvol werd als 'The Demon'. Later gaf Gene Simmons in interviews aan dat zijn bazen hem destijds ontsloegen omdat hij de werken van Shakespeare verving door strips van Spiderman. Volgens hem hadden deze namelijk meer kans dat ze daadwerkelijk gelezen werden door studenten.

(nm) – Bron: Businessinsider.com 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 14854 andere jobs