Beroepenfiches
Vorige

1 van 155

Volgende
Volgend artikel:

Wie wil wegenwerker worden?

Wat doet een hoofd productontwikkeling?

Annie Vermeire, hoofd productontwikkeling bij AVEVE Bloem, is zelf ook een fervente bakker.
We zetten graag iemand in de kijker met een job die (bijna) niemand kent. Deze keer is dat Annie Vermeire, hoofd productontwikkeling bij AVEVE Bloem, een onderdeel van land- en tuinbouwexpert Arvesta.

“Ik zorg ervoor dat er nieuwe bloemmixen en bakproducten naar de consument komen. Ik doe dat in samenwerking met mijn collega’s van de afdelingen productontwikkeling en sales en marketing. We kijken naar wat er leeft bij de consument en welke trends er zijn in de markt. Het gaat om zelf bakken van brood, gebak en desserten. Je moet weten dat er in België zeker een thuisbakcultuur bestaat, meer dan bijvoorbeeld in Nederland en Frankrijk.”

Wat komt er zoal bij kijken?

“Belangrijk voor ons is dat het voor de consument altijd lukt en resultaat oplevert. En dat hij of zij kan bakken met basismateriaal, en dit zo gemakkelijk mogelijk. Wij bieden dan ook producten voor zowel beginners als gevorderden. Iedereen moet kunnen bakken. Tegelijk spelen we in op nieuwe trends. De klant is altijd op zoek naar nieuwe smaken en producten. We hebben onlangs Niamh gelanceerd, een nieuw merk in de sfeer van de wereldkeuken met onder andere bakproducten voor Turks brood, focaccia en blini. Het is een assortiment van hoogkwalitatieve broodbakmixen waarbij smaak en gezondheid vooropstaan."

"Nieuwe producten op de markt brengen, vind ik bijzonder boeiend. Ik doe mijn job dan ook zeer graag. Smaken en combinaties uitzoeken op basis van kennis van de grondstoffen vind ik zeer fijn. Je kunt er eindeloos in variëren.”

Wat is je vooropleiding?

“Ik ben van opleiding bio-ingenieur, scheikunde en industriële fermentatie. Mijn eerste job bij Arvesta rond de toepassing van enzymen in veevoeding was meer in lijn met mijn opleiding. Het is van bij de opmars van het zelfbakken in de vroege jaren negentig dat mijn job ook in die richting is geëvolueerd.

Sinds 2002 is het een voltijdse job bij AVEVE Bloem rond kwaliteit en productontwikkeling geworden. Vandaag werk ik al iets meer dan dertig jaar voor Arvesta, een bedrijf dat zich voortdurend vernieuwt, net als onze bakproducten eigenlijk (lacht).”

Bak je zelf ook?

“Zeker en vast. Ik ben klant van mijn eigen productontwikkeling. Ik bak thuis met mijn broodmachine, ook al kan het met onze bakproducten ook gewoon in de oven. Ik bak vooral brood, maar probeer geregeld iets anders uit. Vroeger, toen de kinderen nog thuis waren, maakten we ook geregeld zelf gebak. Toen gingen de stoelen vaak aan de kant en … bakken maar.”


(William Visterin) - Bron: MARK Magazine

26 december 2019
  • Jobs voor productontwikkeling
Anderen bekeken ook