Persoonlijke ontwikkeling
Vorige

1 van 793

Volgende

Waarom het een goed idee is om je kind op zomerkamp te sturen

Een zomerkamp is fijn en je kind leert veel bij. Het is ook nuttig voor hun latere werkcarrière. Zelfs onze premier ging elk jaar op kamp.

Wist je dat deze BV’s allemaal in de chiro of scouts hebben gezeten? Stan Van Samang, Peter Van de Veire, Bert Verbeke (Bram uit ‘Thuis’), Stephen Dewaele, Jonas Geirnaert, ministers Koen Geens, Kris Peeters en Bart Tommelein, Wim Opbrouck, Adriaan Van den Hoof, Dixie Dansercoer, Tine Embrechts, Sien Eggers, Jean-Luc Dehaene, Herman Schueremans, Inge Vervotte, Dina Tersago, Urbanus en onze premier Charles Michel.

Nieuwe dingen proberen

Op een zomerkamp probeer je als kind constant nieuwe dingen uit, maar eenmaal volwassen hebben we schrik om uit onze comfortzone te stappen. Je kan later teruggrijpen naar die kampmentaliteit om ook in je volwassen leven nieuwe dingen te proberen en angsten te overwinnen. Volg een nieuwe opleiding! Solliciteer voor die droomjob! Ga netwerken! Spreek je baas aan over je wild voorstel! Experimenteer!

Onverwachte wendingen

Weg van mama en papa... Soms met een traantje en een klein hart. Een kamp geeft een eerste gevoel van onafhankelijkheid aan je kind. Zeker de kampen waar ze moeten blijven overnachten zijn een grote stap. Kinderen missen zeker hun ouders en het comfort van thuis, maar het is ook geweldig. Niemand die hen zegt dat ze hun kamer moeten opruimen, van onderbroek moeten wisselen, niet te vuil mogen worden, hun zwemkleren geen hele dag mogen dragen... Op kamp gaan is de eerste keer dat een kind echt voor zichzelf begint te denken. En dat is geweldig! Kinderen die te beschermd opgroeien, hebben het later lastiger. Het werkleven zit vol onverwachte wendingen en uitdagingen. Dat kan je beter al leren als je klein bent.

Vrienden maken

De ene week een knutselkamp en volgende week een tenniskamp. Je kind leert om continu nieuwe vrienden te maken. Dat is een vaardigheid die ook later van pas komt. Op het werk moet je ook netwerken en allianties smeden om dingen gedaan te krijgen. Op zomerkamp met de jeugdbeweging levert gegarandeerd vrienden voor het leven op.

Sociale vaardigheden

Kameraadschap, samenhorigheid, iets samen doen en blij zijn dat je dat in groep hebt gekund. Je kind is samen met leeftijdsgenoten en is zelf creatief in plaats van alles aangereikt te krijgen. Ze leren hun plan trekken en in groep werken.

Survival

Een hele dag stappen, overnachten in openlucht, nieuwe sporten leren, 10 kilometer kanoën, massa’s insectenbeten, alles leren eten, kampen maken, onverwacht gewekt worden voor een nachtspel,... Die mentaliteit komt van pas als je later op het werk tegen een quasi onmogelijke opdracht aankijkt of zo moe bent dat je je ogen niet meer kunt openhouden.

Buiten zijn

Je bent het misschien vergeten nu je 8 uur per dag naar een computerscherm tuurt. Maar op een kamp was er geen tv, pc of iPad. En dat lukte ook! Meer nog, het is leuk om buiten te zijn. Het herinnert je eraan dat je het vaker moet doen. Buitenkomen bevordert je concentratievermogen en focus.

(mr) 

29 juli 2019
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook