Virtuele secretaresse kost slechts 9 euro/uur

Steeds meer mensen huren via het internet een virtuele assistent in, omdat men geen voltijdse secretaresse (meer) kan betalen. Volgens het Duitse weekblad Die Zeit kan dat namelijk al vanaf 9 euro per uur.
#

Gemiddeld kost een virtuele secretaresse tussen 12,5 en 16,5 euro per uur. Per minuut betalen gaat ook. Een secretaresse die gedurende twee minuten een oproep beantwoordt, zal hiervoor ook twee minuten aan de klant factureren. Een groeiend aantal mensen doet een beroep op deze 'virtuele secretaresses', aldus het Duitse Die Zeit.

Zo kan men op websites als 'mein-virtuellerassistent.com' een assistent naar keuze selecteren die van thuis uit (administratief) werk voor de klant uitvoert. De assistenten, afkomstig uit Zuid-Afrika, Nederland, de Verenigde Staten en Oost-Europa, beantwoorden mails, verbeteren teksten en stellen presentaties op. Hun loon komt overeen met wat het standaardloon is voor zulke jobs in hun eigen land. Een Amerikaanse assistent zal zo 8 euro per uur verdienen, terwijl dat voor een Poolse assistent maar 6,5 euro zal zijn.

9 euro per uur?

Volgens Die Zeit is er een ware prijzenoorlog aan de gang in deze sector. Men kan bijvoorbeeld op de Duits-Oostenrijkse website www.wird-erledigt.com al secretaresses vinden voor 9 euro per uur. Een bedrag waar de man of vrouw in kwestie maar 5 euro per uur aan overhoudt.

Niet alleen ondernemers of freelancers doen een beroep op deze websites, ook privépersonen huren voor allerlei activiteiten een virtuele assistent in. Hun taken? Een bieding volgen op eBay, tickets kopen voor een populair concert, een appartement zoeken etc.

(nm) – Bron: Express.be  

22 maart 2013
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte