Vier op tien ergert zich aan collega's

Veertig procent van de werknemers ergert zich aan collega’s die zich niet houden aan gemaakte afspraken. Meer dan twee derde van de afspraken worden enkel mondeling gemaakt.

24 november 2011

Delen

ergernis

Werknemers leggen afspraken zelden schriftelijk vast, zo blijkt uit een onlinebevraging van 840 werkende Nederlanders door de website NationaleVacaturebank.nl. Slechts een derde van de werknemers bevestigt gemaakte afspraken via e-mail.

‘Het grote percentage werknemers dat zich ergert aan collega’s, toont aan dat mensen het lastig vinden om elkaar op dit soort dingen aan te spreken’, meent Mark Borgman namens NationaleVacaturebank.nl.

Werk loslaten

Uit het onderzoek blijkt ook dat één op de vijf werknemers zich zo verantwoordelijk voelt, dat hij of zij er ’s nachts van wakker ligt. Veertien procent van de werknemers zou zich dan weer totaal niet verantwoordelijk voelen en thuis nooit aan het werk denken.

‘Natuurlijk is het belangrijk dat werknemers hun werk serieus nemen, maar het is even belangrijk dat ze het thuis ook weer kunnen loslaten’, geeft Borgman aan. ‘Als men zich te veel en te lang zorgen blijft maken, gaat dat ten koste van het privéleven en uiteindelijk ook van het werk.’

(mo)

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?