Gezondheid
Vorige

1 van 662

Volgende

VIDEO: Werken als een hamster in een rad

17 januari 2017
Staande bureaus zijn hip en trendy, maar een nieuw bureauproject gaat nog een stap verder. Terwijl je werkt aan je bureau, wandel je in een uitvergroot hamsterrad.

Voor lichaam en brein

Een zittende kantoorjob heeft heel wat nadelen. Het is belangrijk dat je genoeg beweegt en niet de hele dag neerzit. Een aangepaste bureau kan daarbij helpen. Intussen bestaan er al heel wat varianten op de ‘gewone’ bureautafel.

Denk maar aan staande bureaus, of exemplaren met een loopband. Verstelbare bureaus waaraan je kan zitten of staan. Afhankelijk van wat je op dat moment wil. Of misschien toch een bureau waar je aan zit, maar ondertussen kan fietsen.

Variaties genoeg, maar dit nieuwe project tilt het aangepaste werken naar een nieuwe dimensie. Je werkt terwijl je in een rad wandelt. Als dat niet goed is voor lichaam en geest?

Werken in hamsterrad

Het rad werd gemaakt in slechts 24 uren door kunstenaar Robb Godshaw en softwareingenieur Will Doenlen. Het duo heeft samen een YouTube-video gemaakt waarin ze hun creatie in actie tonen. Je ziet een man werken aan een bureau en wandelen in een ronddraaiende cirkel. Het lijkt op een gigantisch houten hamsterrad.

 

En nu serieus

Is dit project een geniale manier om je lichaam en geest tegelijkertijd aan het werk te zetten? Of een symbool voor de nooit-eindigende tredmolen dat het moderne leven domineert?

De Youtube-video is gelabeld met een ‘comedy’tag, dus het duo is waarschijnlijk niet van plan om dit product massaal op de markt te brengen. Een tweede indicatie is een blogpost van Godshaw. “Word wakker, sedentairen. En laat het onbenut potentieel verdwijnen door eindeloos te marcheren naar een briljante toekomst waarin we totaal focussen op het werk”, grapt hij.

Je kan dit project dus ook zien als maatschappijkritiek. Vooral dan op de toenemende sedentaire levensstijl en de ongezonde focus op werk.

Doe-het-zelven

Of je het nu als bureau kan gebruiken of niet, het is een indrukwekkend staaltje product design. Het wiel rust op vier skateboardwieltjes, waardoor het automatisch ronddraait als de persoon erin wandelt. Het duo maakte dit exemplaar in amper een dag.

Ben je een handige harry en wil je graag zelf aan de slag? Maak dan je eigen versie met alle documentatie die je vindt op de Instructables-website. De benodigdheden? 4 multiplexplanken, 4 skateboardwieltjes, 2 pijpen, 240 houtschroeven, lijm en een veel zin om eraan te beginnen. Succes!

(mr) - Bron: Digital Trends 

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook