Valère Derwael is Meest Verdienstelijke Bouwvakker

Valère Derwael
Als tweede van drie generaties bouwvakkers in hetzelfde bedrijf, is Valère Derwael zopas verkozen tot Meest Verdienstelijke Bouwvakker van 2018. Een mooie bekroning na een carrière van meer dan 40 jaar bij Vandebos in Alken.

Het is Bouwunie Limburg dat ter gelegenheid van de Nacht van de Bouwvakker jaarlijks enkele eretekens uitreikt. Valère Derwael van Vandebos Algemene Bouwonderneming mocht het podium op als beste bouwvakker van het afgelopen jaar. Hij ging dakwerker Erik Goiris van Genk en zijn collega bij Vandebos, Luc Vannitsen, vooraf.

“Valère is hier in dienst gekomen via zijn vader, die ook al bij ons werkte”, vertelt Krijn Henrotte, gedelegeerd bestuurder bij Vandebos. “Intussen werkt zijn zoon Daan ook al bijna 15 jaar in ons bedrijf. Dat maakt een familietraditie van meer dan 65 jaar binnen onze firma.”

Mentaliteit

Valère Derwael groeide spontaan door tot ploegleider of werfverantwoordelijke. Die functie vervulde hij 22 jaar. “Hij heeft hier echt alles geleerd en meegemaakt”, weet Krijn Henrotte.

“Veel leuke momenten, maar ook de droevige. Valère hield zich meestal op de achtergrond, maar straalde wel veel autoriteit uit. Hij was ook altijd zowel mentaal als fysiek bij de les. Een bijzondere eigenschap was dat hij tot op de laatste dag van zijn pensioen, zich perfect kon inleven in de leefwereld en mentaliteit van de jongere generatie. En dat is niet altijd eenvoudig.”

Als winnaar van de wedstrijd ontving Valère Derwael een ereteken en een gratis weekend in B&B Au Magasin in Vielsalm.

(kme)

18 juli 2016
  • Jobs voor bouw
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook