Tewerkstelling op zich belangrijker dan inkomen

28 november 2012
Uit een studie van het Britse Office for National Statistics (ONS) blijkt dat tewerkgesteld zijn op zich een veel grotere impact heeft op de levenstevredenheid van een individu dan de grootte van het inkomen.
tewerkstelling

De welzijnsstudie van het ONS toont aan dat niet het loon, maar de tewerkstelling op zich een zeer belangrijke invloed heeft op iemands welzijn. De grootte van het inkomen blijkt slechts in kleine mate bij te dragen aan het algemene tevredenheidsgevoel.

De belangrijkste factor?

"Natuurlijk doet het inkomen ertoe, maar het is duidelijk niet het enige dat mensen belangrijk vinden", aldus Richard Layard van de London School of Economics. Andere factoren, zoals gezondheid, familierelaties en leefmilieu, hebben eveneens een positieve invloed op het welzijn van individuen. Zélfs wanneer de financiële situatie verslechtert.

Volgens de onderzoekers is de mentale gezondheid tijdens de jeugdjaren dé belangrijkste factor voor het welzijn van een volwassen individu. Mentale gezondheidsproblemen bedreigen bijgevolg in erg belangrijke mate de levenstevredenheid van mensen. Volgens Gus O'Donnell, de voormalige kabinetssecretaris en voorzitter van de welzijnscommissie in de Britse regering, kan een slechte mentale gezondheid de levensverwachting aan hetzelfde tempo doen verminderen als roken.

(nm) – Bron: Express.be 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 15210 andere jobs