Tata Consultancy Services maakt werk van zijn merk

Hoewel Tata Consultancy Services tot de wereldtop van de adviessector behoort, is het bedrijf als werkgever niet zo bekend in ons land. Met het Top Employer-label wil het daar verandering in brengen.
Nambiar
"In de toekomst willen we ons meer richten op het rekruteren van pas afgestudeerden." (DP Nambiar, hr-directeur Europa Tata Consultancy Services)

Tata Consultancy Services (TCS) pronkt, net als vorig jaar, ook in 2014 met het Top Employer-label en dat in zeven Europese landen, waaronder België. Daarom krijgt het ook het Europese label van Top Employer. In ons land is TCS, onderdeel van de Indiase Tata Group, misschien nog niet zo bekend, maar wereldwijd is TCS één van de ‘Big Four’ IT-dienstverleners.

Of er plannen met België zijn? “Zeker”, zegt DP Nambiar, hr-directeur Europa. “In de toekomst willen ons meer richten op het rekruteren van pas afgestudeerden. Momenteel werven we nog vooral ervaren talent aan.”

Naamsbekendheid

Om die pas afgestudeerden aan boord te krijgen, wil TCS werken aan de naamsbekendheid in ons land. “Het klopt dat we in andere regio’s sterker staan als merk. Daarom vinden we het belangrijk dat we ons ook in België als Top Employer kunnen tonen. Top Employers is voor ons een manier om ons te profileren op de arbeidsmarkt. Maar het spreekt voor zich dat we ook in België gezien willen worden als een aantrekkelijke en een goede werkgever”, zegt DP Nambiar.

In Europa is TCS actief in vijftien verschillende landen. Door deel te nemen aan Top Employer wil het bedrijf ook te weten komen hoe het zich verhoudt tot andere werkgevers die op zoek zijn naar dezelfde talenten.

“Met salaris en arbeidsvoorwaarden maken we het verschil niet. Dat moet in orde zijn, zonder meer. Waar we echt op inzetten, is de ambitie van onze werknemers. We willen dat ze zich zoveel mogelijk kunnen ontplooien, wat ook ten goede komt aan die andere belangrijke partij, onze klanten.”

(wv) 

21 februari 2014
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook