Bazen
Vorige

1 van 386

Volgende

Strenge baas is de beste

23 juli 2012
Werknemers hebben een voorkeur voor enthousiaste bazen met een groot inlevingsvermogen en een goed luisterend oor. In de praktijk blijkt echter dat leiders die hard optreden toch effectiever zijn dan leiders die dat niet doen. Strenge baas, beste baas?
strenge baas

‘Softe’ eigenschappen zoals luisteren, ondersteunen, enthousiasme en inlevingsvermogen bij managers worden in het algemeen het meest geapprecieerd. Wanneer aan werknemers gevraagd wordt welke kenmerken hun ideale baas moet bezitten, komen deze zaken steevast naar boven.

Intimiderende managementstijl

Maar wat blijkt nu? Onderzoek van het UK Institute of Leadership & Management bij 1.500 managers toont aan dat leiders die er niet voor terugdeinzen om stevig op te treden, de meeste resultaten behalen en ook het meest worden gewaardeerd door hun personeel. Bovendien worden onder meer eigenschappen als doorzettingsvermogen en veeleisendheid als belangrijker ervaren dan communicatieve vaardigheden of enthousiasme.

Onderzoeker Roderick Kramer ontdekte zelfs dat er serieuze aanwijzingen zijn dat werknemers harder werken wanneer er een intimiderende managementstijl wordt gebruikt. Zijn conclusie: medewerkers genieten van streng management, ze gaan er harder van werken. Een strenge baas, dan toch niet zo slecht?

(nm) – Bron: Managersonline.nl 

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook