Vorige

1 van 210

Volgende
Volgend artikel:

Stop Corona-stress, kies voor veerkracht: 7 tips

Schoenen Torfs is ‘Beste Werkplek’ van Europa

13 juni 2019
Torfs

CEO Wouter Torfs en HR-manager Els Van Keymeulen van Schoenen Torfs.

Belgische bedrijven maken een goede beurt op de Europese uitreiking rond Great Place to Work. Schoenen Torfs staat zelfs bovenaan de lijst van ‘Best Workplaces’ bij grote bedrijven. Uitzendgroep Accent, een ander Belgische bedrijf, staat in die Europese lijst op nummer drie.

Al tien keer op rij is Schoenen Torfs in ons land bij de grote bedrijven uitgeroepen tot ‘Best Workplace’. Dit Belgisch onderzoek wordt jaarlijks uitgevoerd door het Great Place to Work Institute Belgium in samenwerking met Vlerick Business School en Jobat/Mark Magazine.

Maar naast dit Belgisch initiatief is er ook een Europese rankschikking, zeg maar de ‘Champions League’ onder de bedrijven. Bij dit Europees onderzoek werden 1,4 miljoen werknemers van 2.878 organisaties uit 19 landen ondervraagd.

Winnaars

Bij deze Europese editie staan Schoenen Torfs (op één) en Accent (op drie) dus op het podium bij de grote bedrijven, het Nederlandse Coöperatie Dela staat in die lijst op twee. Bij de categorie van de multinationals is het techbedrijf Salesforce de winnaar gevolgd door uitzendgroep The Adecco Group (met ook hun Belgische afdeling) op twee. Andere ‘Best Workplaces’ uit de lijst van multinationals met een Belgische afdeling zijn Mars (op 6), SAS Institute (op 9) en EY (13).

Ook in de Europese lijst van de kleine tot middelgrote bedrijven (50 tot 499 werknemers) duiken Belgische bedrijven op. EASI staat op plaats 5 en AE op 14. Ook Xylos (op 40) en Protime (41) vinden we daar terug.

14 sectoren

Een rondvraag rond Great Place to Work gebeurt telkens op twee niveaus. Een werknemersbevraging  onderzoekt hoe medewerkers vertrouwen, trots en collegialiteit ervaren in hun bedrijf. Daarnaast is er een bevraging naar en bij het HR-beleid binnen de organisaties. Maar de mening van de medewerkers weegt door: de resultaten van eigen medewerkers bepalen twee derde van de eindscore.

Hoewel de meeste winnaars uit de technologie- of professionele dienstensector komen, zijn op Europees vlak 14 verschillende sectoren vertegenwoordigd, van transport tot bouw. “Dit toont aan dat elk type organisatie een werkplek kan creëren waar de overgrote meerderheid van werknemers echt van hun baan houdt”, oppert Michael Bush, CEO van Great Place to Work.

(WiVi)

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Of zoek in 15059 andere jobs