Rob Lacroix, projectmanager: 'Groeikansen voor ambitieuze medewerkers'

ENGIE Fabricom
Rob Lacroix (33), met een master elektronica op zak, is sinds vier jaar actief bij ENGIE. Door zijn affiniteit met zeilen, surfen en zwemmen, voelt hij zich helemaal in zijn sas als projectmanager bij ENGIE Fabricom, binnen het departement Water in Aartselaar met een 100-tal medewerkers.

“Naast zeven andere collega’s ben ik eindverantwoordelijke voor een aantal projecten vanaf de aanbesteding tot de oplevering. Ik begeleid ook de studiedienst onder meer op het vlak van engineering en financiering. In een project nemen wij altijd het elektromechanische deel voor onze rekening.” Voorbeelden van renovatie- of nieuwbouwprojecten zijn beweegbare bruggen zoals de Londenbrug en de Mexicobrug in Antwerpen maar ook de Zandvliet en Berendrecht sluis in Antwerpse haven.

Opleidingen

Rob is zeer te spreken over de kansen die hij krijgt bij ENGIE. “Je wordt niet zomaar voor de leeuwen gegooid, via opleidingen kreeg ik de opportuniteit om door te groeien tot mijn huidige functie. Eerst was ik project site-coördinator nadien stroomde ik door tot projectmanager.” De voorbije jaren volgde Rob diverse cursussen. “Als je ambities hebt, biedt de ENGIE University immers talloze opleidingsmogelijkheden. Ik volgde een opleiding financieel management en een cursus people management, waarbij de nadruk lag op communicatie op de werf.”

De fijne werksfeer is voor Rob een belangrijke meerwaarde. “Je bent geen nummer bij ENGIE. We maken dan wel deel uit van een groter geheel, ons departement voelt aan als een kmo. Het persoonlijke contact met een team van vast personeel zorgt voor een toffe werksfeer. De afgelopen jaren bouwde ik al een mooi netwerk uit binnen het bedrijf wat alleen positief is voor de verdere uitbouw van mijn carrière bij ENGIE.”

(wv) - Meer info: Jobs.engie.com/belgium

18 juli 2016

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook