Vorige

1 van 716

Volgende
Volgend artikel:

Het loon van een zelfstandig social media marketeer: tussen de 1.800 en 2.500 netto

Philippe Geubels mag zich miljonair noemen

4 oktober 2017
Het vermogen van Philippe Geubels is over de drempel van het miljoen gesprongen. De droge komiek zit dus niet op droog zaad. Een hele prestatie en zeker als je weet dat hij nog maar 10 jaar geleden in de finale van de Comedy Casino Cup stond en ondertussen een vaste waarde op het televisiescherm is in zowel België als Nederland.

Op tv brak hij samen met Jan Van Looveren door met M!LF (aka Man! Liberation Front), waarna hij een vaste waarde werd in het jurypanel van ‘De Slimste Mens ter Wereld’ en op VIER. Zo stond hij mee aan de boeg van het reisprogramma ‘Dr. Livingstone’ en kreeg hij zijn eigen programma’s met ‘Geubels en de Belgen’ en ‘Geubels en de Idioten’.

Taboes

Geubels heeft ondertussen besloten om VIER in te ruilen voor VRT en tekende een exclusief contract van 4 jaar bij de openbare omroep. Hij sloeg hiervoor voorstellen van 400 à 500.000 euro per jaar af van de concurrentie. Volgens Eén-netmanager Olivier Goris had Geubels ergens anders wel meer kunnen verdienen en koos hij voor Eén om inhoudelijke redenen. Hij zal dan ook van start gaan met een programma over taboes, waarmee hij moeilijke thema’s op een komische manier bespreekbaar maakt en toch zal lachen met minderheden, waar anders omzichtiger mee wordt omgesprongen en dus een taboe op zich. Hiervoor gaat hij in zee met Panenka van Tom Lenaerts.

Zelfs al koos Geubels vooral inhoudelijk voor een frisse koers, toch zal het opbod tussen VRT en VTM de succesvolle komiek geen windeieren gelegd hebben. Veel mediaspelers hadden wel wat over voor het kijkcijferkanon. Zo ook in Nederland waar hij een exclusiviteitscontract heeft met RTL.

(sjv) - Bron: www.derijkstebelgen.be / De Standaard / De Morgen 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 15105 andere jobs