Vorige

1 van 816

Volgende
Volgend artikel:

Beslis jij al waar en wanneer je werkt?

NIEUW: Stressmeting op komst

27 mei 2015
Gaan we binnenkort elke gezondheidsparameter permanent kunnen meten? Zoals het er nu naar uitziet is deze evolutie bijna onomkeerbaar. Op korte termijn kan je zelfs je stressniveau in kaart brengen.
stress meting

Health apps op kantoor

Onder het motto ‘Meten is weten’ zullen we binnen afzienbare tijd wellicht 24 uur per dag onze bloeddruk, hartslag, slaapritme en bewegingen kunnen meten. Het spreekt voor zich dat dit wel eens een revolutie op het vlak van gezondheidszorg zou kunnen betekenen. Deze gegevens kunnen bovendien nuttig zijn voor dagdagelijks gebruik.

Health apps verzamelen alle gegevens op een centrale plaats en via een medisch paspoort kun je jouw bloedgroep, allergieën of andere gegevens aan het dashboard koppelen. Uiteraard zullen dataveiligheid en privacy hierbij steeds belangrijker worden. Voel je je al wat ongemakkelijk?

Stressmetingen basis voor doordachte aanpak

Een tweede stap die er zit aan te komen zijn stressmetingen. Door een aantal lichaamsmetingen te correleren kan men in de toekomst tot een betrouwbare stressmeting komen.

Dit jaar startte het onderzoekscentrum Imec een experiment met 1.500 vrijwilligers met als doel het stressniveau op het werk te detecteren. De onderzoekers zullen nagaan wat precies de stress veroorzaakt.

De logische vervolgstap is uiteraard hoe we deze stress kunnen aanpakken. De metingen kunnen het startpunt vormen van een doordachte benadering. Om een geschikt coachingtraject uit te werken op basis van de gemeten waarden zal Imec samenwerken met gedragswetenschappers psychologen en psychiaters.

(tc) 

Tim Christiaens is de oprichter van de Time Management Company en auteur van Win Tijd Op Jouw Manier. Hij is een expert in time management en coacht medewerkers in tijdsbeheer.
Heb je interesse om efficiënter te gaan werken? Schrijf je dan in voor de open opleiding. Lezers van Jobat ontvangen 10% korting.
 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 14889 andere jobs