Minder stress zonder mailbox

Werknemers die af en toe hun professionele mailbox afsluiten, krijgen met minder stress te kampen en kunnen zich nadien ook beter concentreren. Dat blijkt uit onderzoek van de universiteit van Californië.

14 mei 2012

Delen

Experimenten wijzen uit dat druk e-mailverkeer de werknemer in een voortdurende staat van alertheid houdt en tot een versneld hartritme leidt. Pas wanneer de werknemer enige tijd zonder een openstaande inbox werkt, keert de normale hartslag terug.

Minder multitasken

Werknemers met een openstaande mailbox zouden gemiddeld zevenendertig keer per uur van scherm veranderen. Wordt het mailverkeer afgesloten, dan is dat nog achttien keer per uur.

‘Wanneer werknemers hun mailbox afsluiten, daalt het multitasken en gaat ook het stressniveau gevoelig naar omlaag’, aldus onderzoeksleider Gloria Mark, professor informatica aan de University of California. ‘Bovendien waren deze werknemers ook beter in staat om hun taken uit te voeren en zich op hun opdracht te concentreren.’

Volgens de onderzoekers kunnen de resultaten een instrument aanreiken om de productiviteit van werknemers op te drijven.

(mo) - Bron: Express.be 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?