Waarom vind ik moeilijk een job?
Vorige

1 van 204

Volgende
Volgend artikel:

Werk zoeken even beu? 6 productieve tips

6 legendarische sollicitatieblunders

Bij het solliciteren is het de bedoeling om je beste beentje voor te zetten en een positieve indruk te maken. Volgende sollicitanten maakten gegarandeerd ook een indruk. Maar niet zo'n goede. Dit waren hun blunders ...
#

1. Ongeval met BMW

De kandidaat-salesmanager die zijn sollicitatiegesprek niet haalde, stuurde een dramatische mail over een accident met een foto van zijn gehavende BMW. Zogezegd zijn BMW, want dezelfde foto kon de opmerkzame recruiter ook terugvinden door in Google ‘BMW car accident’ in te typen en bij een artikel van The Hindu terecht te komen. De foto bleek namelijk in India te zijn gemaakt.

2. Solliciteren in jogging

Foute kledij is een klassieker bij sollicitaties. Maar een flagrant voorbeeld ervan is de man die verscheen in joggingpak, want hij ging na het interview nog joggen.

3. Krant in brand steken

Bluffen is tijdens een sollicitatiegesprek niet altijd een goed idee. Denk maar aan de sollicitant die tijdens het gesprek een telefoontje van een concurrent van de recruiter beantwoordde. Of aan de sollicitant die de krant van de recruiter in brand stak toen die zei 'Maak indruk op me'.

4. Iemand versieren of knuffelen

Flirten met je recruiter komt niet altijd even professioneel over. Buitensporige interesse in het personeel ook niet. Denk dan bijvoorbeeld aan een man die tijdens het gesprek naar de naam en het telefoonnummer van de receptioniste vroeg. Hij zag haar wel zitten. Een ander voorbeeld is een kandidaat die na het sollicitatiegesprek nog een knuffel wou.

5. Rijervaring zonder rijbewijs

Iemand solliciteert als chauffeur, terwijl hij pas enkele weken ervoor zijn rijbewijs had gehaald. “Nu zal u wel denken dat ik nog niet zoveel ervaring heb, maar ik heb daarvoor negen jaar lang zonder rijbewijs gereden in een personenwagen zonder ooit een keer schade of een ongeval te krijgen. En ook nooit aangehouden. Gelukkig!”, zo lezen we. De betreffende sollicitatiebrief circuleert via sociale media, al is het niet zeker of de brief echt is.


(wv) – Bron: MARK Magazine 

blunder rijbewijs 18 mei 2016
Anderen bekeken ook