Collega's
Vorige

1 van 568

Volgende
Volgend artikel:

Waarom je nooit voor een ‘oude vriend’ mag werken

5 must haves voor een goed team

Succes behaal je door teamwork. Een groep mensen die samenwerken aan een resultaat in plaats van persoonlijk succes. Alle neuzen in dezelfde richting met één duidelijk en gemeenschappelijk doel voor ogen. Maar wat is hierbij zoal van tel?
#

Sophie Peremans is MarCom-manager bij HR en Well-being-partner Attentia. Zij kreeg een half jaar geleden het marketing- en communicatieteam van Attentia onder haar hoede. Met haar overlopen we enkele aspecten van teamwork, naar eigen zeggen een van haar stokpaardjes.

1. Doelstellingen

Het is, volgens Sophie, belangrijk om van bij de start duidelijke doelstellingen te bepalen en medewerkers te vertrouwen zodat ze er volledig voor gaan. En hen ook de nodige ruimte te geven om die doelstellingen te realiseren. “Als manager is het een kwestie om een juiste verhouding te creëren tussen de juiste challenge en de nodige ondersteuning. Hier bestaat geen formule voor en elk scenario zal anders zijn. Persoonlijk contact en geloven/vertrouwen in de capaciteiten van de medewerkers is een must”, stelt ze.

Voor het marketingteam bij Attentia werden onderling vier grote thema’s uitgebouwd waarop ze de doelstellingen van alle businesslines hebben afgestemd. “Zo werken we allen samen aan wat belangrijk is binnen ons bedrijf vanuit onze expertise. Zo zien onze mensen ook dat ze niet alleen werken aan de doelstellingen van ons team en die van de andere businesslines, maar aan de doelstellingen van het bedrijf.”

2. Attitude

Als individu is het moeilijk om het verschil te maken. “Op een werkvloer zal er altijd iemand zijn met meer ervaring, meer domeinkennis en misschien zelfs meer capaciteiten”, stelt ze. “Een team met de juiste attitude reikt veel verder door zijn enthousiasme en positieve energie.”

3. Iedereen kent zijn rol

“Kijk naar onze Rode Duivels: ze kunnen niet winnen zonder doelpunten te scoren”, vertelt Sophie. “Maar ze kunnen ook niet winnen als er geen leger trainers, coaches, dokters, publiek en een marketingmachine achter hen staat!” Een team is pas een team als iedereen weet voor welk deel van het verhaal hij instaat. “En waar je ook aan iedereen kunt laten zien wat zijn of haar bijdrage is geweest in het succes.”

4. Investeren

De boog moet niet altijd gespannen staan, dus een teamdinertje, samen er even op uit (naar een evenement om de domeinexpertise bij te schaven), óf een glaasje om een succes te vieren moet kunnen, benadrukt Sophie. Het bevordert ook de samenhorigheid en de teamgeest. “We hebben allemaal een drukke agenda maar toch roep ik regelmatig ‘stop’ en nemen we samen een moment, even weg van alles. Wat maakt dat we hierna met nog meer plezier en vernieuwde energie weer aan de slag gaan”, stelt Sophie. Ze omschrijft het als ‘investeren’ in haar team.


(wv) - Bron: MARK Magazine 

12 juli 2017
Anderen bekeken ook