Persoonlijke ontwikkeling Vorige

1 van 743

Volgende

359.205 euro schadevergoeding omdat job te saai is

Een 44-jarige Parijzenaar sleept zijn werkgever Inter Parfums voor de rechter. De man klaagt aan dat hij vier jaar lang geen enkele zinvolle taak kreeg.

26 mei 2016

Delen

verveling op het werk

Slecht betaald werd de man alvast niet. Als manager verdiende hij er jaarlijks ruim 80.000 euro, maar in 2009 zag hij zijn werklast drastisch slinken. Toen het bedrijf in 2012 een belangrijk contract misliep, ging het verder bergaf.

Coma

De Fransman klaagt aan dat de afwezigheid van betekenisvol werk ervoor zorgde dat zijn mentale gezondheid aftakelde, wat de oorzaak zou zijn van een epileptische aanval tijdens het autorijden waardoor hij enkele dagen in een coma lag.

Wegens de soms torenhoge ontslagvergoedingen die Franse werkgevers moeten betalen, ontslaan ze soms een beperkt aantal werknemers. In de plaats daarvan geven ze overtollige werknemers zinloze taken in de hoop dat ze er zelf de brui aan geven.

Mishandeling

De advocaten van de man voeren aan dat hij door zijn werkgever werd ‘mishandeld’. Ze hebben de arbeidsrechtbank in Parijs gevraagd om hem een schadevergoeding van 359.205 euro toe te kennen.

De advocaat van het parfumbedrijf oppert op zijn beurt dat de man nooit heeft geklaagd over zijn saaie werk.

In samenwerking met MARK Magazine
(wv) – Bron: MARK Magazine 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?