Hoeveel ben ik waard?
Vorige

1 van 250

Volgende

Loon momenteel belangrijker dan carrière

18 september 2012
Uit een onderzoek van de advertentiesite Gumtree.com bij Britse werkzoekenden blijkt dat deze laatsten hun salaris momenteel belangrijker achten dan carrièremogelijkheden.
loon tellen

Maar liefst 35 procent van de respondenten vond hun aangeboden loon van een grotere waarde dan de mogelijke doorgroeimogelijkheden. Gumtree trekt daaruit de conclusie dat in de huidige arbeidsmarkt werkzoekenden in hoofdzaak op zoek zijn naar onmiddelijke resultaten. En dat zij bijgevolg in mindere mate belang hechten aan lange termijnmogelijkheden.

Man vs. vrouw

Bij mannelijke werkzoekenden heeft 45% procent in eerste instantie aandacht voor het salaris. Bij vrouwen geeft slechts 25 procent de prioriteit aan het salaris. Toch willen 39 procent van de vrouwelijke werkzoekenden hun carrière verder ontwikkelen.

Het is vooral in de sectoren van de administratie, de informatica en de financiën dat het salaris centraal staat. In de HR, het onderwijs en de media wordt er daarentegen meer naar de carrière gekeken.

Jong vs. oud

Naarmate de werknemers ouder worden, neemt het belang van het salaris wel toe, zo stellen de onderzoekers. Daarnaast gaan werknemers zich meer op hun carrière focussen, ten kosten van andere aspecten in het leven.

Voor amper 27 procent van de ondervraagde mannen moet hun carrière aansluiten bij hun levenswijze, terwijl dat geldt voor 37 procent van de vrouwen. De mening dat de carrière in het persoonlijke leven moet passen, komt vooral voor in de retail, de marketing, cosmetica en de openbare sector.

(jn) – Bron: Onrec.com 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs