Leeftijd chirurg beïnvloedt succes operatie

Wetenschappers onderzochten de complicaties na chirurgische ingrepen in vijf Franse ziekenhuizen. Uit het onderzoek kwam naar voor dat zowel een gebrek aan ervaring als een expertise van verschillende decennia geen garantie op een optimaal resultaat betekenen.
#

Vakkennis aanscherpen noodzakelijk

Complicaties zouden het vaakst voorkomen bij onervaren chirurgen en bij artsen met meer dan twintig jaar ervaring. Om te weten waarom oudere chirurgen precies minder goede resultaten laten optekenen, is verder onderzoek nodig.

‘Het Franse onderzoek toont aan dat het voor chirurgen noodzakelijk is om hun vakkennis te blijven aanscherpen’, zo liet Mike Larvin, woordvoerder van het Britse Royal College of Surgeons (RCS), alvast weten. 'Een chirurg voert aan het begin van zijn carrière wellicht heel andere ingrepen uit dan tegen het einde.'

Geen vertekend beeld

De resultaten van het onderzoek bleken onafhankelijk te zijn van de complexiteit van de ingreep. De wetenschappers sluiten dus uit dat de cijfers een vertekend beeld geven omdat de oudere chirurgen de moeilijkste operaties voor hun rekening zouden nemen.

(mo) - Bron: Express.be 

3 februari 2012

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook