Sollicitatiegesprek Vorige

1 van 265

Volgende

Laatste sollicitant maakt meer kans

Volgens wetenschappers van de University of Michigan zorgt het afronden van een taak voor opvallend positieve gevoelens. Hun onderzoek impliceert dat bij een reeks sollicitatiegesprekken de laatste kandidaat het meest gekwalificeerd kan lijken.

3 februari 2012

Delen

Wie een taak bijna heeft volbracht, krijgt een positievere perceptie over zijn opdracht, zo blijkt uit een recente studie van de University of Michigan. De onderzoekers stelden vast dat respondenten bij het proeven van een aantal chocoladevariaties steevast de hoogste score toekenden aan de laatste variatie.

De proefpersonen die van tevoren te horen kregen dat ze de laatste variatie kregen voorgeschoteld, evalueerden de hele ervaring bovendien positiever dan de respondenten die niet wisten dat de test er bijna opzat.

De laatsten zullen de besten zijn …

'Het laatste boek uit een reeks of de laatste spreker op een symposium zouden overdreven lof toegezwaaid kunnen krijgen, enkel en alleen omdat ze het einde van een reeks vormen', denkt onderzoeker Ed O’Brien, psycholoog aan de University of Michigan.

Om diezelfde reden zou volgens de wetenschappers ook de laatste kandidaat van een reeks sollicatiegesprekken het meest gekwalificeerd kunnen lijken voor een bepaalde vacature.

(mo) - Bron: Express.be 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?