Koos Apple de juiste opvolger voor Steve Jobs?

Steve Jobs vervangen moet geen gemakkelijke taak zijn, dat beseft ook Tim Cook, de nieuwe ceo van Apple. Nu Apple bijna 5 miljoen iPhones minder verkocht heeft dan verwacht, dringt de vraag zich op of Cook wel de juiste opvolger is van de onlangs overleden Jobs?
#

Amper 17,1 miljoen iPhones werden het voorbije kwartaal verkocht. Hoewel dat er ruim 5 miljoen minder zijn dan verwacht, is er volgens Tim Cook nog geen reden tot paniek. De komende drie maanden, en vooral de weken rond de kerstperiode, zouden voor een monsterverkoop moeten zorgen.

Hopelijk maakt Cook de juiste inschatting, want na de bekendmaking van de kwartaalcijfers daalde het aandeel van Apple al met ruim 7%.

Ander en beter

Hij mag dan wel een talentvolle man zijn in zijn vakgebied, toch zou hij volgens verschillende vakbladen niet de juiste persoon zijn om de taak van Jobs over te nemen.

Jonathan Ive, Head of design, zou dat dan weer wel zijn. Als verantwoordelijke voor het design van de iPad, iPhone, iPod en de iMac, bewees hij in het verleden al dat hij de geschikte man zou zijn om alles in goede banen te leiden en Steve Jobs te evenaren.

(mw) – Bron: express.be  

31 oktober 2011

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook