Vorige

1 van 902

Volgende
Volgend artikel:

Wat maakt mensen écht gelukkig op het werk?

Kan jij nog nadenken op kantoor?

6 augustus 2014
Nadenken op kantoor is langzaam maar zeker een utopie geworden. Storende collega’s, e-mail en telefoons maken dit vaak niet gemakkelijk. Hoe zit dat bij jou?
nadenken

Altijd en overal bereikbaar

Soms lijkt het wel dat we op een werkdag niets anders meer doen dan multitasken, e-mailen of vergaderen. Intellectuele arbeid wordt noodgedwongen naar ’s avonds of de weekends verschoven omdat het uitschakelen van de gekende stoorzenders, zoals de mailbox of de telefoon, in veel organisaties geen optie is. Bovendien zijn er niet altijd ruimtes voorzien om geconcentreerd te kunnen werken.

Robots komen er aan

Nochtans zal het kunnen nadenken jouw belangrijkste wapen tegen de oprukkende computers en robots worden. De komende jaren zullen ze heel wat taken van kenniswerkers overnemen waardoor veel functies simpelweg overbodig zullen zijn.

Computers kunnen vandaag al veel meer data verwerken dan mensen, ze zijn uitermate geschikt voor routinetaken en worden nooit moe of prikkelbaar. Maar ondanks de snelle opgang van artificiële efficiëntie hebben wij, mensen, nog steeds méér denkkracht om bijvoorbeeld creatieve oplossingen te vinden voor complexe problemen.

Inplannen?

De vraag is of jij überhaupt nog kunt nadenken op kantoor. De kans dat je jouw nadenktijd zal moeten inplannen is groot. We hebben het vandaag gewoon té druk om er op te rekenen dat we wel voldoende tijd zullen hebben om na te denken.

Klinkt dit wat geforceerd? Misschien wel, maar het is wellicht de enige mogelijkheid.

(tc) 

Tim Christiaens is de oprichter van de Time Management Company en auteur van Win Tijd Op Jouw Manier. Hij is een expert in time management en coacht medewerkers in tijdsbeheer.
Heb je interesse om efficiënter te werken? Schrijf je dan in voor de open opleiding. Lezers van Jobat ontvangen 10% korting.
 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 14891 andere jobs