Jobs met toekomst Vorige

1 van 349

Volgende

Job in de kijker: creative technologist

“Onze functiebeschrijvingen zijn best lastig om op te stellen”, zegt Jelle Van De Velde, de zelf nog jonge ceo van Cartamundi Digital. Hij verklaart zich nader ...

11 april 2016

Delen

“Wat vooral telt, is waar je zoal voor warmloopt. We zoeken nu vooral goede allround en high-end developers met een brede belangstelling”, vervolledigt Van De Velde. “Noem ons een internet of things-bedrijf. Daardoor is de afwisseling in wat we doen heel groot. Het kan gaan over apps updaten, maar ook over pakweg het integreren van elektronica in een spelbord of het bedenken van een nieuw spel. Je kunt de profielen die we nodig hebben, omschrijven als creative technologists die in staat zijn om hybride te denken. Dat geldt ook voor onze salesmensen. Echte gamers zoeken we eigenlijk niet, die voelen zich eerder thuis in een game agency.”

Eigen kaartspel

De ontwikkelaars bij Cartamundi komen uit universiteiten en hogescholen. De masters focussen vaak op artificiële intelligentie – bedenken hoe je een tablet programmeert om een potje tegen te kaarten bijvoorbeeld. Developers uit hogescholen zoals de Hogeschool West-Vlaanderen, richting digital arts en entertainment , of de Hogeschool Gent leveren typisch mobile app-developers af voor Android of iOS. “Er zijn er ook uit creatieve digitale opleidingen zoals aan de Arteveldehogeschool”, vervolgt Jelle Van De Velde.

“Daarnaast hebben we designers met een achtergrond in grafische digitale media voor wie Cartamundi Digital een voorbeeld is van waar de grafische sector naartoe evolueert. Mobile, fun, easy games en usability zijn onze trefwoorden. Iemand mocht hier aan de slag omdat ze haar eigen kaartspel had ontworpen. Zo’n profiel past natuurlijk perfect bij ons. Ons creatieve team bedenkt ook puur fysieke concepten. De mechanismen die gebruikt worden in de digitale gameplay vallen heel goed te vertalen naar fysieke spellen.”

Lego

Dat het Drongense bedrijf daarbij de vinger erg nauw aan de pols houdt van de tijdsgeest, spreekt vanzelf. “Klopt, we doen systematisch een beroep op trendwatchers in binnen- maar vooral ook buitenland om te zien wat er leeft op het vlak van spellen en gamification. Bij jongeren blijft de tablet een belangrijk gegeven.

Een bedrijf als Lego bespeelt heel goed de kruisbestuiving tussen fysiek en digitaal. In dat opzicht zijn ze echt een voorbeeld voor ons. Op de volwassenenmarkt voorspel ik dat er een tegenbeweging aankomt in plaats van nog meer digitalisering. Veel jonge mensen zijn zo sterk bezig met het digitale, dat ouderen weer graag met een gezellig analoog fysiek bordspel zoals Kolonisten van Catan aan de slag gaan. Lekker offline zijn: dat is aan een revival toe.”

(wdh) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?