Vorige

1 van 91

Volgende
Volgend artikel:

Ook vrouwen staan op de bouwwerf: "Je moet tegen een stootje kunnen"

IN BEELD: Kinderarbeid, harde realiteit

27 maart 2015
Soms vergeten we wel eens dat er mensen zijn die het slechter hebben dan wij en klagen we over lange werkdagen, te weinig loon of het mislopen van een bonus … En dan zijn er de ontroerende foto’s van GMB Akash, die er ons aan herinneren dat er een hardere wereld bestaat, onder andere die van de kinderarbeid.
GMB Akash

GMB Akash is een documentaire fotograaf die opgroeide in Bangladesh en zijn omgeving en ervaringen als onderwerp van zijn bekroonde foto’s gebruikt. Hij doet dit om onrecht aan de kaak te stellen en de ruwe realiteit zichtbaar te maken.

"Doordat ik ben opgegroeid in een ontwikkelingsland, vol met miljoenen mensen die in armoede leven en kindermishandeling, had ik toegang tot de donkerste hoekjes van de wereld," getuigt Akash. "Overweldigd door medeleven en empathie voor de mensen in mijn foto’s, was ik vastbesloten om een stem te geven aan iedereen zonder stem en deze dan te laten horen over de hele wereld."

GMB Akash

Bekroond met meer dan 80 internationale onderscheidingen en gepubliceerd werk in meer dan 90 gerenommeerde internationale publicaties (Newsweek, Vogue, National Geographic …) is zijn boodschap zeker zichtbaar.

Angels in Hell

Met zijn fotoreeks Angels in Hell wist hij de schokkende wereld van de kinderarbeid op de gevoelige plaat vast te leggen.

© GMB Akash - Meer van zijn werk vind je op Gmb-akash.com 

(sjv) - Bron: Gmb-akash.com / Manners.nl 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 14757 andere jobs