Gelukkig op het werk
Vorige

1 van 1034

Volgende

IN BEELD : Denimmerk kiest voor übermodern kantoor

Beton is misschien niet het eerste materiaal waar je aan denkt als je een inspirerend en dynamisch interieur voor ogen hebt. Toch is het één van de hoofdmaterialen voor dit hippe kantoor.
#

Het Turkse Zemberek Design, dat voor de nieuwe look en feel van de R&D studio van Denim Istanbul moest zorgen, verwerkte niet voor de hand liggende materialen en vormen in hun interieur. Er werd van hen verwacht dat ze een werkruimte zouden creëren die zowel inspirerend als dynamisch is, een opdracht waar ze zich creatief mee hebben uitgeleefd.

Vormgeving

Voor de vormgeving inspireerden ze zich op de interactie tussen de verschillende werknemers en partners die actief zijn op de Research & Development afdeling van Denim Istanbul, zonder daarbij de producten van het denimbedrijf te vergeten. Om tot een interessante dynamiek te komen, lieten ze alvast de vaste werkplekken varen. In de plaats ontwierpen ze flexibel te gebruiken plateaus, waar verschuifbare elementen als tafels of zitplaatsen kunnen dienen en trapjes van het ene naar het andere niveau kunnen fungeren als zitplekken of bureautjes. Geen plek gaat onbenut, want in de verschillende niveaus zitten op een praktische manier schuifjes, kastjes en andere opbergcompartimenten verstopt.

Hoewel de afzonderlijke delen flexibel te gebruiken zijn, wordt er door het ontwerpbureau wel een structuur gesuggereerd. Zo deelden ze het geheel in in een ontwerpafdeling en een overlegdeel. Deze compartimenten worden gescheiden (of juist verbonden) door een gemeenschappelijk plateau en werden uitgewerkt als kromlijnig vormgegeven werkplekken die door het verhoogd geheel kronkelen.

Materialen

Zemberek Design koos voor twee erg uiteenlopende materialen om het geheel in te kleden. Ze kozen voor het eerder harde en koude beton om de muren, het plafond en de opvulling tussen de niveaus te bedekken, en werkten de verhogingen, vloer, trapjes/zitbanken en tafels af met rustiek hout.

Hoewel het geheel netjes is afgewerkt, hebben ze toch gekozen voor een groffe look. Het hout ziet er een beetje geschaafd uit en het beton heeft toch wel een bruut, onaangekleed karakter. Deze minimalistische inkleding trekt uiteraard het oog naar waar het echt om draait: het product, de denimbroek.

De materialen complementeren de stonewashed-look van de jeans mooi en zullen ongetwijfeld nog heel wat ontwerpers inspireren.

(sjv) – Foto's : şafak emrence - Bron : Designboom.com / Manners.nl 

23 januari 2015
Anderen bekeken ook