Go for happy
Vorige

1 van 747

Volgende
Volgend artikel:

10 jobs die AI zal vervangen of veranderen

“Ik werk graag mee aan een mooiere wereld”

Quiten-De-Witte
“Als kleine jongen kon ik het niet hebben dat mensen afval lieten slingeren.” (Quinten De Witte, Arvesta)
Sustainability & innovation manager bij Arvesta. Sinds december 2020 staat die titel op het visitekaartje van Quinten De Witte. Waarom hij z’n loopbaan in coronatijden een nieuwe wending gaf? “Ik wil een job waarmee ik impact kan creëren.”

En hoe ziet Quinten de invulling van z’n nieuwe functie als sustainability & innovation manager bij Arvesta? “Arvesta heeft vandaag al heel wat interessante projecten rond duurzaamheid in huis. Hoe kunnen we die extra wind in de zeilen geven? En tegelijkertijd nieuwe, innovatieve opportuniteiten identificeren waarmee we onze koers naar duurzaamheid nog meer kracht kunnen bijzetten? Dat is voor mij de essentie van m’n missie. Wist je dat wij een veevoeder verdelen waarmee we de methaanuitstoot van vleesvee tot 30 procent kunnen verminderen? Als alle vlees- en melkvee dit voeder zou eten, halen we het equivalent van 130.000 auto’s minder op de weg.”

Hoe denkt Quinten als sustainability & innovation manager te slagen? “Door partnerships met de verschillende spelers binnen een waardeketen te ontwikkelen. Zodat ons duurzaamheidsverhaal zowel voor de melkveehouder, de melkerij, het melkverwerkend bedrijf als de eindconsument een meerwaarde oplevert. Eigenlijk zou een functietitel als sustainability, innovation & partnership manager niet misstaan (lacht).”

Duurzaam is geen keurslijf

Quinten vertelt enthousiast over de duurzaamheidscharters die Arvesta, samen met de voedingsbedrijven, ontwikkelde. “Op basis van zo’n charter engageren we de landbouwer en voedingsindustrie om gewassen nog duurzamer te produceren. Dat houdt tal van zaken in. Zoals respect voor biodiversiteit, een groene rand voor bijen, een faire prijs voor de boeren en niet te vergeten, een kwalitatief en duurzaam eindproduct voor de consument.”

Of Quinten weet waar z’n passie voor duurzaamheid ontstond? “Ik heb altijd een groot respect voor de natuur gehad. Als kleine jongen kon ik het niet hebben dat mensen afval lieten slingeren. Als student stelde ik een paper samen over duurzame ontwikkeling in Afrika. Ik werk gewoon graag mee om een mooiere wereld te bouwen.” Maar hoe pas je deze duurzaamheidsprincipes toe in je persoonlijke leven? “Ik ga zorgvuldig om met afval, sorteer netjes en eet regelmatig vegetarisch. Maar even belangrijk, ik ben niet fanatiek. Duurzaam leven mag niet als een keurslijf voelen. Het is pas als mensen zelf inzien dat het gewenste gedrag ook voor hen voordelen biedt, dat je een diepgaande verandering tot stand brengt.”

(Nathalie Dirix) - Bron: Go for happy Magazine

29 april 2021
goForHappy

Stuur mij Go for happy tips over groei en wellbeing

Anderen bekeken ook