Het loon van...
Vorige

1 van 867

Volgende
Volgend artikel:

Welke ingenieur verdient het meest?

Hoeveel verdient ... tennisser David Goffin?

De Belgische David Goffin mag zich met zijn nummer 10 op de ATP-wereldranking (voorlopig) de Beste Belgische Tennisspeler Ooit noemen. En nee, dat heeft ‘m nog geen windeieren gelegd.
David Goffin David Goffin, de rijkste mannelijke tennisspeler van België.

De in Rocourt geboren Goffin (°7 december 1990) begon z’n professionele tenniscarrière in 2009. Amper 8 jaar later prijkt hij op de 10de plaats van de ATP-wereldranking en wist hij al een aardig centje bijeen te spelen, goed voor een mooie financiële reserve waardoor hij zich - indien verstandig beheert - nooit nog zorgen zal moeten maken over geld. Hoeveel 26-jarigen doen hem dat na?

De rijkste

David Goffin heeft tot nu toe al een bruto prijzenbedrag van bijna 6,3 miljoen dollar bijeen gespeeld, omgerekend een slordige 5,6 miljoen euro. Tel daarbij nog al z’n inkomsten aan sponsoring, reclame en merchandising … en je weet dat hij stevig zijn boterham verdient.

Daarmee is Goffin intussen ook de rijkste mannelijke tennisspeler van België, met Xavier Malisse (5 miljoen euro) en Olivier Rochus (4,3 miljoen euro) vlak achter zich.

Ter vergelijking: Kim Clijsters verdiende in haar carrière in totaal zo’n 21 miljoen euro, Justine Hénin was goed voor 17,5 miljoen euro. Voor eens waren het dus vooral de dames die hier de grootverdieners waren. (En daar is of was natuurlijk niks verkeerd mee.)

(kv) - Foto: RTL - Bron: Express 

3 juli 2017

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook