Het loon van...
Vorige

1 van 762

Volgende

Hoeveel verdient ... de Trevifontein in Rome?

Een misschien bizarre vraag op het eerste gezicht, maar ... de Trevifontein in Rome is niet voor niets het meest lucratieve monument ter wereld. Hoeveel centjes brengt deze Italiaanse bezienswaardigheid jaarlijks op?
De Trevifontein in Rome. De Trevifontein te Rome, 's werelds meest lucratieve monument.

Wie de ogen sluit en met de rug naar de Trevifontein over zijn/haar schouder een geldstuk in het water gooit, keert terug naar Rome, zo wil de legende. Toeristen gooien dus massaal muntstukken in deze waterpartij, in 2016 voor maar liefst 1,4 miljoen euro aan waarde! En ja, dat is zo’n 100.000 euro meer dan in 2013.

Anno 2014-2015 was de Trevifontein gesloten voor het publiek als gevolg van een 18 maanden durende renovatie die 2,2 miljoen euro heeft gekost, gesponsord door het modehuis Fendi.

Dagelijks ritueel

Elke ochtend wordt het geld uit de fontein gevist en geteld, wat de bevoegde instanties toelaat de stroom aan toeristen zeer goed te monitoren. Zo kon er in 2016 bijvoorbeeld een sterke stijging van Australische munten worden vastgesteld.

De totale opbrengst wordt verdeeld over een reeks Italiaanse liefdadigheidsinstellingen, die worden beheerd door Caritas Catholica, en gebruikt om gaarkeukens en slaapplaatsen voor armen in te richten.

La Dolve Vita

Helaas gooien toeristen behalve muntstukken vaak ook andere zaken in het water, zoals casino-jetons, religieuze medaillons, zonnebrillen en … een sporadisch kunstgebit. Hij of zij die ín het water van de fontein wordt betrapt, moet trouwens sowieso 450 euro neertellen als boete. En toch heb je nog altijd mensen die zich Anita Ekberg willen wanen in de filmklassieker ‘La Dolce Vita’ uit 1960 ...

 

(kv) – Bron: Nl.express.live 

10 mei 2017
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook