Vorige

1 van 719

Volgende
Volgend artikel:

Het loon van een zelfstandig loopbaancoach / trainer: tussen 2.000 en 3.000 euro netto

Hoeveel verdient David Beckham nog steeds per dag?

31 oktober 2017
David Beckham liet de voetbalcompetitie al even voor wat het is, maar zelfs zonder op het veld te staan, rijft hij nog een royaal inkomen binnen.

Niet alleen Beckham’s voeten zijn goud waard, zijn naam alleen al wordt flink verzilverd, zo blijkt uit zijn belastingaangifte van vorig jaar. Daaruit blijkt dat zijn voornaamste bron van inkomsten ‘de exploitatie van de naam en de portretrechten van David Beckham’ zijn. Hij krijgt dus vooral betaald voor het gebruik van zijn naam en voor fotocampagnes. Denk aan zijn samenwerkingen met H&M, Adidas en zelfs met whiskymerken.

Hiervoor krijgt hij nog steeds 39.000 euro per dag. In 2016 wist hij daardoor nog mooi 16 miljoen euro bijeen te sparen. Zijn fortuin zou ondertussen zo’n 185 miljoen euro zijn.

Best betaalde voetballer

Toch is niet alles waar Beckham zijn bekende naam aan verbindt een succes. Zo leed zijn bedrijf Footwork Productions Limited in 2016 nog een verlies van 7 miljoen euro. Het bedrijf kon toch nog worden gered, maar hiervoor moest de ex-voetbalster wel een lening aangaan.

Lang zal het niet aan zijn hart of portemonnee komen. Door zijn stevige bron van inkomsten, blijft Beckham zelfs zonder op het veld te staan nog een van de best betaalde voetballers. Zo geeft hij een heel nieuwe definitie aan ‘bend it like Beckham’. Score.

(sjv) - Bron: nl.express.live 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 15128 andere jobs