Het loon van...
Vorige

1 van 874

Volgende
Volgend artikel:

Het loon van een senior digital marketing consultant: 3.900 euro bruto

Wie verdient 1.600 euro per letter op Twitter?

Hoewel de meeste mensen gratis en voor niets op Twitter zitten, zijn er mensen die er wel degelijk hun brood mee verdienen.
#

Of het beleg op het brood, want Cristiano Ronaldo zal door zijn voetbalcarrière al wel niet om een brood meer of minder verlegen zitten. Hij verdient daar namelijk al 21 miljoen euro per jaar mee.

Toch tikt zijn rekening niet enkel aan als hij op een voetbalveld staat. Hij verdient nog een aardig centje bij met zijn social media accounts, zo blijkt.

In cijfers

Zijn bereik mag dan ook tellen. Zo heeft hij maar liefst 38 miljoen volgers op Twitter, meer dan 105 miljoen fans op Facebook en nog eens 29 miljoen aanhangers op Instagram.

Merken en bedrijven steken hem daarom graag wat geld toe om hun producten te promoten bij zijn volgers. Zo zou hij volgens social media specialist Opendorse maar liefst 230.366 euro krijgen per promotionele tweet. Als je weet dat een tweet uit maximum 140 tekens bestaat, dan weet je dat dat neerkomt op bijna 1.645 euro per teken!

Endorsements & sport

Ronaldo is zeker niet de enige atleet die een pak meer betaald krijgt dan de gemiddelde social media manager om tweets uit te sturen. Kijk maar naar Neymar (127.599 euro/tweet), Lebron James (125.638 euro/tweet), James Rodriguez (40.032 euro/tweet) ... en het lijstje is lang.

Nee, communiceren met zijn fans legt Ronaldo geen windeieren en dan tellen we zijn reclamedeals er nog niet bij. Hij wordt niet voor niets een van de meest marketable voetballers ter wereld genoemd.

(sjv) – Bron: Thesportbible.com / Businessinsider.com / Elitedaily.com  

1 oktober 2015

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook