Vorige

1 van 738

Volgende
Volgend artikel:

Het loon in de socio-culturele sector & non-profit

Hoeveel verdiende Aagje Vanwalleghem als professioneel turnster?

23 oktober 2012
Aagje Vanwalleghem stopte in maart 2012 met professioneel turnen wegens aanhoudende pijn als gevolg van haar blessures. Of zij nu een hoop geld aan zich ziet voorbij gaan? ‘Nee, voor het geld moest ik het niet doen’, getuigt Aagje.
Aagje Vanwalleghem "Voor het geld moet je niet gaan turnen" (Aagje Vanwalleghem, voormalig professioneel turnster)

Aagje Vanwalleghem, 4 maanden oud toen ze als Braziliaanse geadopteerd werd door een Belgische onderwijzeres, behaalde als eerste Belgische ooit een (bronzen) medaille in het internationale turncircuit en stootte tijdens de Olympische Spelen van 2004 door tot de finale van de individuele meerkamp, waar ze uiteindelijk de 23ste plaats behaalde.

Sponsors

Daarmee verdiende ze waarschijnlijk pakken geld, denk je nu? ‘Nee, voor het geld moet je niet gaan turnen’, bekent Aagje. ‘Ik verdiende maar 1.000 euro per maand, net genoeg om een beetje te sparen, voor ons huisje in Gent of ons huwelijk, bijvoorbeeld.’

Gelukkig kon Aagje wél rekenen op materiële steun van haar sponsors. ‘In het begin van mijn carrière ergerde ik me er wel aan dat voetballers en wielrenners een pak meer verdienen, maar daar kan je toch niets aan veranderen’, besluit ze.

En nu?

Op 28 maart 2012 maakte Aagje Vanwalleghem bekent definitief te stoppen met turnen. Ze verzorgt nu PR- of mediaopdrachten en studeert verder, Communicatiemanagement aan de Hogeschool West-Vlaanderen (Howest) in Kortrijk.

(kv) – Bron: Zita.be 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 17868 andere jobs