Gezondheid
Vorige

1 van 640

Volgende

Hoeveel bacteriën telt jouw bureau?

jacht op bacteriën op kantoor
Bacteriën kan je niet zien. Gelukkig maar, want anders zou je niet meer gaan werken.

Op kantoor wemelt het van de bacteriën en de schimmels. Vooral bureaustoelen, vloerbedekking, plantenbakken en toetsenborden zijn een prima voedingsbodem, zo blijkt.

Op zich kan dat ook geen kwaad. Bacteriën en schimmels vind je overal. Zelfs een bureau met slechts enkele stapels papier en mappen verzamelt al meer bacteriën en schimmels dan een clean desk.

Bij meer dan 500 bacteriën per kubieke meter, spreekt men van een ongezonde werkplek. Schimmelsporen kunnen dan weer via de lucht verspreid en ingeademd worden.

Irritaties, infecties en hoofdpijn

Op zich merken we daar weinig van. Maar het kan wel de oorzaak zijn van een verkoudheid die maar niet overgaat of van steeds weerkerende hoofdpijn. Andere symptomen zijn: geïrriteerde ogen, irritaties aan de luchtwegen, vermoeidheid, allergieën en zelfs longinfecties en griep.

Plaatsen waar de schoonmaakbeurten te wensen overlaten, kunnen problematisch zijn. Prullenbakken die niet op tijd worden leeggemaakt, plantenbakken waarin thee- of koffieresten worden gegoten, fruit in bureaulades ...

Zo erg als de bureau van Chris P. is het hopelijk bij niemand ...

(nm)

23 juli 2019
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook