Vorige

1 van 716

Volgende
Volgend artikel:

Het loon van een zelfstandig social media marketeer: tussen de 1.800 en 2.500 netto

Hoe rijk is de weduwe van Apple-baas Steve Jobs?

14 juni 2017
Dat Steve Jobs wellicht een van de meest succesvolle mannen ter wereld was, staat buiten kijf. Sinds zijn dood beheert zijn vrouw Laurene het vermogen en dat maakt van haar de zesde rijkste vrouw ter wereld.

Laurene Powell Jobs, de vrouw van Steve Jobs, mag zich vandaag de zesde rijkste vrouw ter wereld noemen. Na de dood van haar echtgenoot kreeg ze het beheer over het vermogen van haar man en dat is niet niks.

We kennen Jobs allemaal van het succesvolle bedrijf Apple, waarvan hij een van de stichters is. Zijn aandelen in het bedrijf zijn maar liefst 560 miljoen dollar waard. En dat had eigenlijk nog meer kunnen zijn. In 1985 verliet Jobs Apple voor een tijdje. Hij verkocht een groot deel van zijn aandelen. Als hij dat niet had gedaan, was Laurene maar liefst 65 miljard dollar (!) rijker geweest.

Gigantisch vermogen

En dat is nog niet alles. Herinner je je de animatiestudio Pixar? Elf jaar geleden verkocht Jobs het bedrijf aan Disney, wat hem destijds zo’n 7,4 miljard dollar opleverde aan aandelen. Vandaag is de waarde opgelopen tot meer dan 12 miljard dollar.

Naast zijn aandelen in twee succesvolle bedrijven, beheert Laurene ook nog heel wat persoonlijke spullen. Het huis van de familie Jobs in Palo Alto zou ongeveer 8 miljoen dollar waard zijn. Daarnaast kocht Jobs in Woodside een stuk grond van ruim 1.800 vierkante meter om zijn droomhuis op te bouwen. Door zijn overlijden is het er nooit van gekomen, maar de grond is nog steeds in het bezit van zijn Laurene.

Privégenot

Net zoals de twee andere stukken grond die Jobs ooit kocht in Woodside, goed voor maar liefst 17,5 miljoen dollar. Als ze even nood hadden aan ontspanning, trokken ze naar hun tweede huis in Malibu. Een prachtig nieuw landhuis met 12 slaapkamers en evenveel badkamers. Het prijskaartje? 40 miljoen dollar.

Dat alles opgeteld met de waarde van zijn privévliegtuigen, zijn jacht, spaargeld, bonussen en het rendement over investeringen, wordt zijn totale vermogen geschat op 14,4 miljard dollar.

(dt/em) - Bron: Manners  

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 14769 andere jobs