Hoe geld verdienen met je tattoo?

8 augustus 2012
Op alsmaar meer mensen hun lichaam pronkt vandaag een tattoo. Een tatoeage nemen gebeurt vaak uit esthetische, nostalgische of zelfs psychologische overwegingen. Maar bestaan er ook financiële redenen om een tatoeage te nemen?
tatoeage arm

Volgens marketinggenie Joe Tamargo valt er zeker geld te verdienen met een tattoo. Hij laat sinds enkele jaren immers de url’s van totaal onbekende websites op zijn armen tatoeëren. Tegen betaling, weliswaar! Simpel gezegd verkoopt hij dus stukjes van zijn huid om reclame te maken.

Voor zo’n 500 US dollar (iets meer dan 400 euro, nvdr.) liet hij onder meer de website van een farmaceutisch bedrijf op zijn rechterarm zetten. Hij staat er bovendien op dat de tattoos wel degelijk permanent zijn. “Ze zijn écht echt. Ik houd van tattoos en ook van die websites”, aldus Joe Tamargo, die wél weigert om controversiële of expliciete reclame op zijn lichaam te plaatsen.

Verstandig?

Makkelijk verdiend lijkt ons, maar is het wel een wijze beslissing om je lichaam in te schakelen voor reclamedoeleinden? Sommigen vinden van wel en daarvoor komen de zogenaamde ‘tijdelijke’ tatoeages (die slechts een week zichtbaar blijven, nvdr.) handig van pas.

Tamargo is volgens hem echter de enige ter wereld die permanente ‘reclame’tattoos op zijn lichaam laat zetten. Maar … wat als bedrijven failliet gaan?

Enkele ‘tattoo advertising’ voorbeelden …

Apple tattoo  Intel Inside tattoo 
iGoogle tattoo  Wal-Mart tattoo 

(nm) – Bronnen: Gizmodo.com & Toiletpaperentrepreneur.com 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook