Gezocht: bodyguard. Loon: 37.500 euro!

5 juli 2012
Een Chinese studente heeft via een internetblog een opmerkelijke oproep gelanceerd. Uit bezorgdheid om haar veiligheid zoekt ze een bodyguard ‘met een goede persoonlijkheid’ die haar wil beschermen. Beloning: 37.500 euro.
Li Jiannan
Li Jiannan, de Chinese studente op zoek naar een bodyguard.

Li Jiannan, studente aan de Nanjing University, voelt zich niet meer veilig sinds ze wordt gestalkt en een meisje in haar straat werd aangevallen en bedreigd met een mes. Daarom gaat ze via het internet op zoek naar een mannelijke bodyguard.

‘School beauty’

Vereisten voor de gezochte mannelijke bodyguard? Een goede persoonlijkheid en in staat zijn om te vechten tegen minstens drie personen tegelijk. Aan de uitsluitend nachtelijke bescherming zou - voor drie jaar - zo’n prijskaartje van 37.500 euro hangen.

De oproep werd 10.000 keer doorgestuurd en iedere dag door meer dan 1.000 mensen becommentarieerd. Dat het filmpje gedeeld werd door een bekende internetmarketeer en dat het meisje bekendstaat als ‘school beauty’ zijn onder meer de redenen voor de enorme populariteit van de oproep.

Online vs. offline

“Het was niet mijn bedoeling om een hype te creëren. Ik ben écht bezorgd over mijn eigen veiligheid en daarom zoek ik een geschikte bodyguard”, legt Li Jiannan aan de Jiagnan Times uit. “In feite was het mijn familie die met het idee op de proppen kwam. En voor drie jaar zou zijn loon op zo’n 37.500 euro komen”, gaat ze verder.

Ondertussen heeft ze de vacature alweer van het internet moeten halen, omdat haar familie de zaken niet vertrouwde. Ze gaan nu samen offline op zoek naar een geschikte bodyguard, die meteen na de start van het nieuwe academiejaar mag beginnen.

(nm) – Businessinsider.com 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook