Vorige

1 van 714

Volgende
Volgend artikel:

Het werk en salaris van een Senior Accountant?

Het loon van een taaltrainer: 1.000 euro bruto

16 april 2014
We vroegen aan Karien Gryson (48) uit Nieuwpoort hoeveel zij verdient ...
Karien Gryson Karien Gryson (48), Nieuwpoort
 • Beroep: freelance taaltrainer (Frans)
 • Privé: alleenstaand
 • Bruto maandloon: 1.000 euro
 • Extra’s: kilometervergoeding
 • Wat doe je voor job?

  Ik geef training in diverse bedrijven en organisaties die in hun medewerkers willen investeren om hun kennis (en liefde) voor de Franse taal een flinke boost te geven. Door de Franse taaltrainingen krijgen ze meer vertrouwen, zowel met collega’s, klanten, leveranciers en in vergaderingen. Concreet betekent dit dat ik zelf naar het bedrijf of de organisatie ga - van de kust tot de regio Gent - en aan een groepje van maximum 6 personen taaltraining geef.

  Doe je je job graag?

  Ik stap met plezier in de auto. De ene keer heb ik een groepje ingenieurs van zonnepanelen, dan weer verkopers van auto-onderdelen of jonge mensen die naar het buitenland gaan vertrekken ... Individuele sessies zijn ook mogelijk. Zo heb ik momenteel enkele ontzettend gemotiveerde beenhouwers die elk een team leiden van 8 à 12 medewerkers. Ze willen hun Franstalige medewerkers beter coachen. Het accent ligt vooral op spreken en begrijpen, met het oog op toekomstige exitgesprekken, aanwervingsgesprekken en algemene coaching. Schriftelijke vaardigheden komen veel minder aan bod.

  Die afwisseling vind ik super: diverse sectoren, diverse profielen. Meestal komen de mensen de eerste keer met een beetje tegenzin. Ze hebben nog “hopen” werk te verzetten en dan nog dit erbij … Ik doe mijn uiterste best om de uurtjes samen zo pittig mogelijk te laten verlopen. Zie ik één iemand die op zijn uurwerk gluurt, dan weet ik dat ik van thema of oefening moet veranderen. Mijn ervaring uit mijn vorige jobs komt goed van pas. Ik werkte als werknemer in kleine bedrijven en grote bedrijven, in binnen- en buitenland en heb zelf veel opleidingen gevolgd.

  Wat vind je van je inkomen?

  Uiteraard is dit onvoldoende. Ik kan mijn vaste kosten hiermee niet betalen, laat staan om een leuk sociaal leven te hebben. Het minpunt is dat ik veel tijd verlies tussen twee bedrijven, dat ik zeer flexibel moet zijn, soms regent het annulaties. Het lukt momenteel (nog) niet om mijn agenda optimaal in te vullen. Dit is een van de prioriteiten waar ik nu aan werk. Naast deze trainingen zou ik ook heel graag outplacement-begeleiding geven.

  Hoeveel uren werk je per week?

  Dit is zeer onregelmatig en tot op heden heb ik geen voltijds uurrooster. Voor elk uur dat ik training geef, moet ik ongeveer één uur rekenen aan voorbereidingen én administratie. Avond- en weekendwerk vind ik niet vervelend, integendeel, mijn boodschappen, doktersbezoek etc. doe ik liever als de meeste mensen aan het werken zijn.

  Spaar je?

  Dat is helaas onmogelijk. Sterker zelfs, ik “eet” mijn spaarboekje op momenteel. Ik hoop op betere tijden, op meer opdrachten én op het einde van de crisis.

  Waar kan je echt geen geld aan geven?

  Een jeansbroek van 230 euro, een "plastic" handtas met een logo van een couturier, een superdure tv, gsm of tablet. Let wel: ik kan wel meegenieten met mensen die hierdoor wel in de zevende hemel geraken. Ieder zijn pleziertje.

  Waar geef je met plezier geld aan uit?

  Voor de crisis: aan een vliegtuigticket! Ik onderhoud graag het contact met mijn buitenlandse vrienden en heb niet genoeg aan de virtuele “facebook” vriendschap. Skype is fantastisch, maar samen leuke dingen doen, dat mis ik nu toch. Samen op een zeilboot, een museum bezoeken, terrasje doen … “Le dépaysement” is voor mij een noodzakelijke vitamine.

  Ik koop ook graag eens een bos bloemen of een cadeautje voor anderen (of voor mezelf). Men kan vrienden, familie, buren, een lieve kinesist niet vaak genoeg een bloemetje geven. Daarnaast geef ik ook graag geld aan een leuke avond of uitstap met vrienden: een optreden van Jef Neve of Ennio Morricone, een etentje thuis of buitenshuis …

  Aan intensieve taalcursussen heb ik in het verleden ook al een aardige som uitgegeven: ik combineerde dan een taalcursus in Italië met vakantie.

  Wat zou je doen als je de lotto won?

  Ik zou eerst verhuizen. Ik verlang naar een stek met meer ruimte en comfort. Daarna zou ik een tiental vliegtuigtickets kopen voor de 10 mensen die mij het nauwst aan het hart liggen en mij sinds jaar en dag accepteren in goede en kwade jaren. Voor de vrienden met vliegangst of die onafscheidelijk zijn van hun huisdieren zou ik een super-de-luxe barbecue organiseren.

  Voor mijn nieuwe woning zou ik een kunstwerk kopen, om zelf van te genieten en zo een kunstenaar te steunen. En ja, ik zou ook investeren in een nieuwe auto. Het lijkt mij zalig om in een veilige, comfortabele auto van bedrijf X naar bedrijf Y te rijden.

  Wil je zelf graag getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op! 

  DISCLAIMER
  Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
   

  Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

  Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

  Artikels zoeken

  Aanbevolen jobs

  Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

  Voeg je CV toe
  Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

  Of zoek in 14855 andere jobs