Het loon van...
Vorige

1 van 787

Volgende

Het loon van een Support Manager bij Auto Parts Center: 1.525 euro netto

We vroegen aan Davy Deconinck (31) uit Antwerpen hoeveel hij verdient …
Davy Deconinck (31), Antwerpen Davy Deconinck (31), Antwerpen
  • Beroep: IT & Garage Support Manager
  • Privé: alleenstaand, twee kinderen (die bij de mama wonen)
  • Brutoloon: 2.351 euro
  • Nettoloon: 1.525 euro
  • Extra’s: kilometervergoeding, ecocheques, pensioenplan, 13de maand

Wat doe je voor job?

Ik werk voor Auto Parts Center (APC) in Hemiksem, een winkelketen gespecialiseerd in auto-onderdelen en toebehoren. 7 jaar geleden ben ik hier begonnen als magazijnier. Intussen doe ik zowat van alles: ik beman de toonbank in de winkel en zorg ervoor dat ons systeem en de website up-to-date blijven. Ik doe zelfs verkoop op de baan.

Doe je je job graag?

Veel mensen verklaren mij gek dat ik zoveel doe, maar ik hou echt van de variatie. Ik heb ooit aan de band gestaan, maar dat heeft niet lang geduurd. Hier ben ik altijd bezig. Dat komt goed uit, want ik kan niet stilzitten. (lacht) Als ik één week elke ochtend tegen mijn zin naar het werk vertrek, dan geef ik mijn ontslag. Dat ik hier 7 jaar ben, wil dus wel wat zeggen.

Wat vind je van je inkomen?

Ik ben daar best wel tevreden over. Het mag altijd hoger zijn, maar loon is ook niet alles. Een concurrent heeft me ooit bijna het dubbele van mijn huidige loon geboden. Dat heb ik geweigerd. Ik ben loyaal naar mijn bazen toe, en dat is wederzijds. Ik krijg ook de vrijheid om te bewijzen wat ik waard ben. Mijn evolutie in de firma is daar een mooi voorbeeld van.

Hoeveel uren werk je per week?

Ik werk 38 uur per week, tijdens de openingsuren van de winkel. Af en toe doe ik eens overuren, maar die kan ik recupereren.

Spaar je?

Ik zit in schuldbemiddeling door situaties van vroeger, en kan dus niet sparen. Ik hoop op termijn wat meer ademruimte te hebben om terug wat opzij te zetten.

Wat is je grootse kost?

Het dagelijkse leven: huur, verwarming, elektriciteit, en de boodschappen.

Waar kan je echt geen geld aan geven?

Een poetsvrouw, dat vind ik verloren geld. Waarom geld geven aan iets dat je zelf kan? Maar voor de rest leef ik in het moment en koop ik wat ik wil. Binnen het budget natuurlijk.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Schoenen, horloges, zonnebrillen, auto’s. Daar heb ik echt een zwak voor. Vroeger kocht ik bijna elke 9 maanden een nieuwe auto. Gelukkig is dat intussen wel gebeterd.

Wat zou je doen als je de lotto won?

Ik kan moeilijk inschatten wat je daarmee kan winnen, want ik speel nooit mee. Maar ik zou eerst al mijn schulden afbetalen, zodat ik het verleden achter mij kan laten. Dan zou ik een huis kopen. En dan gaat er een groot stuk aan de kant, voor de toekomst en voor de kinderen. Ik zou geen vloot auto’s voor de deur zetten. Ik moet ook geen vliegtuig hebben en geen helikopter. (lacht) 

(sdc) 

Wil je zelf graag getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op! 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

18 juni 2014
Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook