Het loon van...
Vorige

1 van 751

Volgende

Het loon van een dentaal technicus: 1.500 euro netto

28 februari 2014
We vroegen aan Pieter Tossyn (29) uit Kessel-Lo hoeveel hij verdient ...
Pieter Tossyn Pieter Tossyn (29), Kessel-Lo
  • Beroep: dentaal technicus
  • Privé: alleenstaand, geen kinderen
  • Brutoloon: 2.100 euro
  • Nettoloon: 1.500 euro
  • Extra’s: gsm-abonnement, maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering, pensioensparen, bonusplan

Wat doe je voor job?

Ik werk al twee jaar als dentaal technicus bij DentWise. Ik ontwerp implantaat gedragen stegen (baarconstructies) en brugstructuren. Het is redelijk technisch, maar ik leg het even verder uit. Patiënten die om een of andere reden een (geheel of gedeeltelijk) kunstgebit nodig hebben, krijgen bij de stomatoloog eerst tandimplantaten (een kunstmatige vervanging van een tandwortel) ingeschroefd. Daarna neemt de tandarts een afdruk van de mond en maakt het labo daarvan een gipsmodel. Dat gipsmodel wordt dan bij ons ingescand. Op basis van die scan maak ik met de computer een steeg of brugstructuur die wij nadien in 3D printen in titanium of in een kobalt-chroom legering. Op deze steeg of brugstructuur worden nadien de tanden geplaatst.

Doe je je job graag?

Ja. Ik vind het leuk om met de computer te tekenen. Ik kan ook mijn creativiteit gebruiken en moet regelmatig oplossingsgericht werken. Wanneer de afstand tussen beide kaken bijvoorbeeld klein is, is het soms echt puzzelen om voor de patiënt toch een goede oplossing te bedenken. Ik heb ook heel toffe collega’s, we zien elkaar regelmatig buiten het werk.

Wat vind je van je inkomen?

Ik ben redelijk tevreden over mijn loon. Maar ik besef wel dat de lonen niet erg hoog liggen in onze sector.

Hoeveel uren werk je per week?

Ik werk in een 38-uren stelsel. Soms doen we overuren, bijvoorbeeld op piekmomenten in het jaar: de periode voor de grote vakantie en voor de kerstvakantie.

Zou je van werk veranderen voor een hoger loon?

Ik zou het eventueel overwegen, maar de job moet mij natuurlijk wel aanspreken, want ik doe mijn huidige job best wel graag. Bovendien werk ik nu dicht bij huis.

Wat is je grootste kost?

De huishuur en mijn sociaal leven. Ik ga graag met mijn collega’s of vrienden op stap.

Let je meer op je centen door de crisis?

Nee, niet echt.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Aan op restaurant gaan. Ik ga toch minstens 1 keer per week uit eten omdat het gemakkelijk, lekker en gezellig is.

Wat zou je doen als je de lotto won?

Dan zou ik een lange reis maken en de rest van het geld nog even opzijzetten. Ik zou lang en goed nadenken wat ik juist met zo’n groot bedrag zou willen doen.

(mr) 

Wil je zelf graag getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op! 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook