Het loon van...
Vorige

1 van 749

Volgende

Het loon van een zelfstandig tandtechnicus: 2.927 euro netto

19 juli 2012
We vroegen Serge Van Rompaey (45) uit Schilde hoeveel hij verdient ...
Serge Van Rompaey Serge Van Rompaey (45), Schilde
  • Beroep: zelfstandig tandtechnicus
  • Privé: gehuwd, 3 kinderen
  • Nettoloon: 2.927 euro
  • Extra’s: firmawagen, groepsverzekering, gsm en laptop

Wat doe je voor job?

Ik vervaardig tandprothesen in opdracht van tandartsen. Ik werk met vaste tandartsen die me opdrachten geven, en maak zowel vaste als uitneembare prothesen. Met vaste bedoel ik vooral bruggen en kronen op geslepen gebitselementen en implantaten.

Wat vind je van je inkomen?

Dat is zeker goed, maar ik moet er wel vele uren voor werken. Tandtechnicus is een knelpuntenberoep. Er zijn nog weinig jongeren die willen investeren in hun opleiding tot volwaardig tandtechnicus. Het meeste werk moet nog met de hand gebeuren. Ik presteer ongeveer 16 uur per dag. Het klinkt ongeloofwaardig, maar ik durf zelfs te stellen dat het er meer zijn.

Doe je je job dan nog wel graag?

Uiteraard. Heel graag zelfs. Het is een beetje m’n hobby. Anders hou je het niet vol. Voor ‘De helaasheid der dingen’ heb ik ook gewerkt: ze hadden voor vijf acteurs een minder fraai gebit nodig. Dat was eens iets anders dan een esthetisch afgewerkte prothese. Voor theater werk ik ook af en toe.

Waar kan je echt geen geld aan geven?

Ook al gaan we regelmatig uit eten, aan sterrenrestaurants geef ik niet veel uit. Da’s echt te veel geld. Aan auto’s trouwens ook niet. Nu rij ik met een oude wagen, en de volgende zal zeker praktisch moeten zijn voor zowel de zaak als privé. Hij moet handig zijn om samen met de familie op stap te gaan. Ja, je hoort me echt niet klagen.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Ik ga met mijn echtgenote graag uit eten. Een pintje drinken, sla ik ook niet af. Een sauna op zijn tijd moet eveneens kunnen. Mijn echtgenote en ik vinden het ook leuk dat de kindjes er met netjes verzorgde kledij bijlopen.

(mr) 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook