Het loon van...
Vorige

1 van 858

Volgende

Het loon van een styliste: 1.650 euro netto

We vroegen Sarah van Wolputte (35) uit Duffel hoeveel zij verdient ...
Sarah van Wolputte Sarah van Wolputte (35), Duffel
  • Beroep: zelfstandig styliste
  • Privé: woont samen, 2 kinderen en zwanger van 3de kindje
  • Brutoloon: gemiddeld 3.300 euro
  • Nettoloon: gemiddeld 1.650 euro
  • Extra: geen

Wat doe je voor job?

Ik werk als styliste mee aan fotoshoots voor magazines. Het is mijn taak om ervoor te zorgen dat mensen die in een tijdschrift verschijnen mooi aangekleed zijn. Ik krijg een briefing van de redactie en op basis daarvan ga ik de nodige kleren uitlenen bij persbureaus en in winkels. Ook op de shoot zelf ben ik aanwezig. Ik shop enkel kledij en accessoires, al is het ook al voorgevallen dat ze me vragen om een zetel of een goudvis mee te nemen. (lacht)

Doe je je job graag?

Heel graag. Het is een job met veel afwisseling. Geen enkele dag is hetzelfde. Je werkt ook telkens samen met andere mensen. Die variatie vind ik heel plezant. En het shoppen ook natuurlijk. (lacht) Al ben ik ben geen typische fashion-addict: het gaat mij vooral om het creatieve aspect. Eigenlijk ben ik sociaal assistente van opleiding. Ik werkte in de medische sector toen ik op een bepaald moment zin kreeg om iets creatievers te doen. Ik ben toen als visual merchandiser aan de slag gegaan bij H&M. Daar heb ik het beroep van styliste ontdekt. Ik wist meteen: dat is wat ik wil doen!

Ben je tevreden met je inkomen?

Voor het plezier dat ik er uit haal, wél. Het voelt niet aan als werken. Al mag het natuurlijk altijd wat meer zijn. (lacht) Ik werk freelance, dus mijn inkomen wisselt. Er zijn topmaanden, maar ook periodes waarin ik wat minder opdrachten heb.

Spaar je?

Voor we aan de verbouwingen in ons huis begonnen, wel. Nu is er niet veel ruimte voor.

Wat is je grootste kost?

Ons huis, dat we momenteel aan het verbouwen zijn.

Waar kan je echt geen geld aan geven?

Aan luxeproducten, zoals extreem dure handtassen. Ik zou ook nooit sparen voor een duur paar schoenen. Dat heb ik er niet voor over.

Wat zou je doen als je de lotto wint?

Daar heb ik eigenlijk nog nooit over nagedacht. Waarschijnlijk eerst ons huis afwerken. Daarna zou ik er gewoon voor zorgen dat mijn gezin en naaste familie zich geen zorgen meer moeten maken over de toekomst.

(mr) 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.

11 februari 2013

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook