Het loon van...
Vorige

1 van 771

Volgende

Het loon van een schrijnwerker: 1.200 euro netto

We vroegen Gunther Van Lieverloo (44) uit Ottergem hoeveel hij verdient …
meubelmaker günther Gunther Van Lieverloo (44), Ottergem
  • Beroep: zelfstandig meubelmaker en schrijnwerker
  • Privé: gehuwd en 2 kinderen
  • Brutoloon: 1.575 euro
  • Nettoloon: 1.200 euro

Wat doe je voor job?

Ik ben schrijnwerker en meubelmaker. Op mijn achttiende ben ik begonnen in loondienst. Na een tijdje ben ik zelfstandige in bijberoep geworden, tegelijk werkte ik ook nog voor een meubelbedrijf. Uiteindelijk heb ik toch de sprong gewaagd naar volledig zelfstandige.

Doe je je job graag?

Ja. Ik wou altijd al zelfstandige worden. Wat ik nu kan doen, dat is mijn levenswerk. Al mijn opdrachten zijn voor mensen uit Ottergem en omstreken. Ik doe verschillende dingen: binnenhuisafwerking, gyproc zetten, … eigenlijk ben ik een manusje van alles.

Hoeveel uren werk je per week?

Ik werk alle weekdagen 12 tot 14 uur. In het weekend doe ik het papierwerk.

Wat vind je van je inkomen?

Voor de uren die ik werk, verdien ik niet zoveel. De loonkost is te hoog waardoor ik maar weinig overhoud van mijn centen. Maar dit is wat ik altijd al wou doen, ik ben blij dat ik zelfstandig kan werken. Ik heb maar een kleine eenmanszaak en nu kom ik rond. Meer werk zou ik toch niet aankunnen en personeel inhuren is te duur. De concurrentie is groot, dus moet ik me specialiseren.

Wat is je grootste kost?

Dat zijn twee machines die ik gebruik voor de afwerking van de deuren. Die kosten zo’n 26.000 à 27.000 euro.

Waar kan je echt geen geld aan geven?

Aan machines voor in mijn zaak. Nu moet ik bepaalde afwerkingen nog door een ander bedrijf laten doen omdat die machines gewoon te veel geld kosten.

Waar droom je van?

Van nog lang mijn eigen ding te kunnen doen, en genoeg werk te hebben om als zelfstandige mijn brood te blijven verdienen.

Wat zou je doen als je de lotto wint?

Dan zou ik investeren in mijn zaak en wat geld geven aan de mensen rondom mij die me altijd geholpen hebben: zij die me helpen bestellingen naar de klanten te brengen of die eens bijspringen in de zaak. Maar uiteindelijk is geld toch niet alles.

(mr) 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.

11 februari 2013
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook